АГРЕГАТНИТЕ СЪСТОЯНИЯ НА НАШИЯ ФАЛИТ

АГРЕГАТНИТЕ СЪСТОЯНИЯ НА НАШИЯ ФАЛИТ

Интересен анализ направи доц. Иво Христов тая вечер в студиото на бТв. Доста сполучливо и точно формулира профила на т. н. ни политически елит, стъпвайки на профила на Бай Ганьо и политическото кредо на тоя типаж, че всички са маскари.
Аз не притежавам анализаторските и публицистични таланти на доц. Христов. Но ми хрумна, че профилът на политическия ни елит би останал недовършен, ако не си спомним за още една литературна и народопсихологическа литературна фигура – небезизвестният Андрешко, който хипотетично се противопоставя на Алековия герой, въпреки че съдбата принуждава Андрешко да се подчинява на Бай Ганьо и да гласува за него, а после да остави бирника в блатото на милостта на вълците.
Политическият ни „елит“ е съставен от ганьовци и андрешковци, събрани в едно дружество с отговорност 50:50%, заедно и поотделно. По мои наблюдения такива дружества обикновено стартират живота си много оптимистично и с ентусиазъм, но рядко имат шанса да просъществуват дълго в бизнеса и пространството. Такива съдружници обикновено стават жертва на собствения си тарикатлък, заедно и поотделно, започват да се лъжат и крадат и накрая приключват отношенията си или в съда, или в престрелка с пищови и РПГ-та, палежи и отвличания. Това са агрегатните състояние на фалита.
Нагазих в дълбокото, а не са за моя ум тия дълбочини. Дано поне съм подсказал намеренията на ленивия си разум.Любо КОЛЬОВСКИhttp://www.btv.bg/video/shows/lice-v-lice/videos/dokade-mogat-da-stignat-konfliktite-v-sveta.html

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *