Ако се вярва на БНБ, ЕПИК (EPIC) и „неясни инвеститори“ имат намерение да спасяват КТБ – две лъжи на едно място

Ако се вярва на БНБ, ЕПИК (EPIC) и „неясни инвеститори“ имат намерение да спасяват КТБ – две лъжи на едно място

Пак спасяват КТБ…
Ако се вярва на БНБ (а аз не им вярвам), има писмо за намерение за „спасяване“ от представителя на Оманския фонд – финансовия консултант ЕПИК (EPIC) и неясни инвеститори“ – две лъжи в едно изречение… Просто ЕПИК е малка инвестиционна банка в Австрия с интереси в Русия, Украйна, Хърватска, Полша, Чехия и донякъде – България. Основният им актив са група нискозвездни хотели в Хърватия и в съдружие с италианската SCM Group – Rimini – мажоритарен собственик на украинския телеком (купувайки акциите на закъсалия финансово собственик – UA TELECOMINVEST LIMITED (Cyprus).
Активност в България са проявявали по времето на НДСВ, но така и не са купили нищо. Работят в тясно сътрудничество с Креди Агрикол по някои от сделките. Българският клон на Креди Агрикол беше продаден на Цветан Василев/КТБ. Активите им не надвишават 2 млрд евро.
Никога е нямало връзка между „Оманския Фонд“ и ЕПИК – но пък съм си имал по тангента работа с тези хора и това, което не ми хареса, е силната миризма на стари червени пари от няколко бивши компартии от бившия Източен Блок, включително и български… Явно те са тайнствения инвеститор от Австрия, за когото говори преди седмица протестърът-премиер.
Във всеки случай ЕПИК нямат никаква възможност самостоятелно да покрият дупката от 3.4 млрд. евро в КТБ (затова и в писмото си поставят императивно, че ще се ангажират, само при „финансова подкрепа на държавата“).
Моето предположение е, че са дребни хиени, които по-скоро искат да огледат активите на банката и да изберат по-добрите от тях, след разпарчетосването им… Няма лошо и е обичайна практика, ама защо пак ни пробутват алабализми от БНБ и Дондуков 1 и 2?!Тодор Георгиев

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *