Белград иска обяснение от Кишинев след като молдовските власти не пуснаха Горан Брегович в страната

Белград иска обяснение от Кишинев след като молдовските власти не пуснаха Горан Брегович в страната - 1

Белград иска обяснение от Кишинев след като молдовските власти не пуснаха Горан Брегович в страната

Министерството на външните работи на Сърбия изиска обяснение от Министерството на външните работи на Молдова относно отказа на молдовските власти да разрешат на известния музикант Горан Брегович да влезе в страната, съобщи ръководителят на сръбската дипломация, Ивица Дачич.

Според Дачич, това решение не е съобразено с традиционно приятелските отношения между двата народа. Той добави, че това решение е породило много негативни реакции и е осъдено от обществеността в Сърбия. Брегович е световноизвестен музикант и композитор, който е свирел по цял свят и никога досега не е имал подобни проблеми при посещенията си в други страни.

Молдовският фестивал за музика, изпълнявана на китара, обяви, че Брегович не е допуснат в страната, въпреки че вече беше на летището в Кишинев, и следователно нямаше да може да участва на фестивала с групата си. Причините за това решение не бяха официално обявени. Възможно е Брегович да не е предоставил достатъчно информация относно целта на своето посещение, съобщи Спутник Молдова.

Брегович изрази съжаление за неудачното му посещение и се извини за невъзможността да участва във фестивала. Той подчерта, че обича Молдова и обеща, че следващият му концерт в страната ще протече гладко, предаде БТА.

 

Източник Fakti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *