Божан Петров: Кога е било г-н Борисов да взима решения във вреда на клетите обитатели на родината? Никога!

Божан Петров: Кога е било г-н Борисов да взима решения във вреда на клетите обитатели на родината? Никога!

Изключително, изключително сериозно и драматично стана тази седмица, почитаеми, положението в управляващата Татковината коалиция. Обидиха, милички, генерал-лейтенант премиера наш доктор Борисов, неговите партньори, и то много го обидиха.
Това, кажете сега, ако не е посегателство върху стабилността на държавата – кое е? А той, човекът, толкова време стиска, преглъща, търпи, не се обажда, за да не обиди някой от тях. Въпреки че от вътре му идва да ги обижда по няколко пъти на ден. И след всичко това те как постъпиха?!
Ето и следното мерзко произшествие, което се е разиграло тези дни… Тези, разбирате ли, партньорите, отиват с Борисов в Германия при г-жа Меркел. И те да се снимат и отъркат покрай него в световната геополитика. И точно, след като вече е било ясно решението за пенсионната реформа, обаче, почитаеми, думичка не казали. Гледали умно, с разбиране, усмихвали се учтиво и сигурно са се възхищавали как г-н Борисов вършее наляво и надясно с харизмата си из федералната република. И после, душици, като се връща тук генерал-лейтенант премиера, какво да види? Някакви викат „Оставка“ пред прозорците му, други заплашват, че ще си ходят от коалицията му и го изкарват много лош човек, който по непрозрачен начин взима важни решения и иска да открадне паричките на населението. Безобразие, срам, позор, и въобще потресающо и чудовищно!
Кога е било г-н Борисов да взима решения във вреда на клетите обитатели на родината? Никога! Той се раздава докрай заради хората и винаги възстановява държавата след грабежите.
Хайде, кажете вие, уважаеми, как се работи с такива хора, като коалиционните партньори?
Най-интересното от всичко обаче ще бъде как точно те ще напуснат коалицията или ще преразгледат участието си. Може би трябва очакваме г-н Лукарски да излезе и да каже: Аз вече не бих бил министър или г-жа Кунева да остави стопанисването на евроатлантическите ценности в случайни ръце. Това е абсурдно, почитаеми!
А представете си само, ако Реформаторският блок не присъства в управлението. Кой ще демонтира модела „КОЙ“ и ще държи ДПС в тежка и безутешна изолация от властта, както е в момента, в което никой няма съмнение?
А пък представете си, ако има избори. Това е най-абсурдното нещо. Какво ще стане после с реформите, като няма да има кой да ги провежда? Пак. Това, за оттеглянето, не са сериозни неща.
Пък БСП са толкова конструктивна опозиция, че никой не разбра какво точно мислят за пенсионната реформа. Сигурно изготвят стратегия и още анализират.
Ще видите, уважаеми, че разумът ще надделее и най-много да му кажат на г-н Борисов неговите коалиционни партньори: Ти нали другия път няма да правиш така, че вече много ще се разстроим, а той ще им отговори, че вече не им е обиден чак толкова.
Нали? Ами, да! Коледа идва, хора сме. Държава има да се спасява.Божан Петров – „Деконструкция“, БНР
Колаж: Иво Ангелов, Свободен човек

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *