Българското консулство в Ню Йорк стана екран за осветляване на остри проблеми в българското общество

Българското консулство в Ню Йорк стана екран за осветляване на остри проблеми в българското общество

25 юли, 2018 г., Ню Йорк – Български емигранти осъществиха протестна акция пред българското консулство в Ню Йорк, която освети, посредством прожекция върху сградата, проблема с корупцията в системата на правосъдието и затворите в България.
Организаторите изразиха подкрепа за Джок Полфрийман и Българско затворническо сдружение за рехабилитaция (БЗСР), които са глас в борбата с корупцията и проблемите в българските затвори, за което плащат с цената на дългогодишни репресии. “Спрете репресиите срещу тях!”, беше основното послание, отправено към държавните представители и ключови ръководители, включително Министър на правосъдието Цачева и Министър председател Борисов. Върхy вратата на консулството се появи и послание“Отворете очи!” за тежките проблеми в българските затвори – липса на рехабилитация и бягства. То бе насочено поименно към ръководителите на основните институции на Европейския съюз – парламент, съвет, съд, релевантни агенции и комисии.
Акцията изрази подкрепа и солидарност от страна на българи и нюйоркчани за справедливата борба на Джок Полфрийман и БЗСР за подобряване на условията и рехабилитацията в затворите на България – декларирана цел и на самото държавно управление. Акцията завърши на положителна нота, с израз на убеждението, че “солидарността преодолява стените на затворите и границите”.
Желаещите да подкрепят международната кампания могат да се включат с подпис на петиция:
https://www.change.org/p/bulgarian-minister-of-justice-stop-repressions-of-bulgarian-prisoners-association-and-its-founder-jock-palfreeman
Видео на акцията може да видите тук:
https://www.facebook.com/bdfonlinenow/videos/683385235335255/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *