Веригата пицарии Domino’s Pizza напуска Русия

Веригата пицарии Domino's Pizza напуска Русия - 1

Веригата пицарии Domino’s Pizza напуска Русия

„Ди Пи Юрейша“ (DP Eurasia), компанията, представляваща популярната „Домино пица“ в няколко страни от Азия и Европа, ще подаде заявление за фалит на руския ѝ бизнес и ще напусне страната, съобщи компанията, която ръководи подразделенията на дружеството в Русия, Турция, Азербайджан и Грузия, предаде Ройтерс.

„В тази нарастващо трудна икономическа среда холдинговата компания на „Ди Пи Русия“ (DPRussia) е принудена да предприеме тази стъпка, което ще сложи край на опитите за продажба на „Ди Пи Русия“, както и на присъствието на групата в страната“, посочва „Ди Пи Юрейша“ в специално съобщение.

През декември компанията съобщи, че обмисля различни варианти за руския си бизнес, включително и продажба.

След началото на руската инвазия в Украйна през февруари 2022 г. много западни компании напуснаха Русия, а други обявиха, че ще го направят, но не го сториха бързо, а сега това става все по-трудно. За целта те се нуждаят от одобрението на специална правителствена комисия, а процедурата е дълга и мъчителна.

Макар и все още да е рано да се оцени финансовото въздействие на фалита, компанията посочва, че външният дълг на подразделението, който възлиза на 520 милиона рубли (5,56 милиона долара), е бил покрит с активи на турското подразделение.

„Ди Пи Русия“ управлява 142 заведения и е третата най-голяма верига за доставки на пици в страната.

 

Източник Fakti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *