ВЗРИВ! МАФИЯТА “ ЧЕРВЕИ“ Е РЕАЛНА ЗАПЛАХА ЗА НАЦИОНАЛНАТА СИГУРНОСТ И ТЯ СЕ НАРИЧА ДАНС! РАЗПОРЕЖДАНЕ НА ЦВЕТЛИН ЙОВЧЕВ И ВЛАДИМИР ПИСАНЧЕВ!

ВЗРИВ! МАФИЯТА “ ЧЕРВЕИ“ Е РЕАЛНА ЗАПЛАХА ЗА НАЦИОНАЛНАТА СИГУРНОСТ И ТЯ СЕ НАРИЧА ДАНС! РАЗПОРЕЖДАНЕ НА ЦВЕТЛИН ЙОВЧЕВ И ВЛАДИМИР ПИСАНЧЕВ!

БОМБА! МАФИЯТА „ЧЕРВЕИ“! РЕАЛНА ЗАПЛАХА ЗА НАЦИОНАЛНАТА СИГУРНОСТ И ТЯ СЕ НАРИЧА ДАНС! По разпореждане на Цветлин Йовчев и Владимир Писанчев е трябвало да бъдат източени информационните системи на ДАНС и МВР, като информацията се изнесе и структурира в две независими звена.
В МОМЕНТА СЪЩЕСТВУВА РЕАЛНА ЗАПЛАХА ЗА НАЦИОНАЛНАТА СИГУРНОСТ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ И ТЯ СЕ НАРИЧА ДАНС.
Това не е цитат, а реплика на депутат от ГЕРБ, след като се е запознал с резултатите от проверката по разработката „Червеи“. Истината започва да лъсва и тя е по-страшна от очакванията на запознатите. Разработката, която се е водила в Дирекция „Сигурност“ на МВР, сред оперативния състав е била известна като „Директорското дело“. Всички документи са се писали и съхранявали от Директора Тодор Костадинов.Лошото е, че в това дело няма нито една справка, докладна записка, писмо или друг документ, съдържащ информация от проведените СРС срещу системите на МВР. Няма и да се намери, защото не е съставян.
Целта на мероприятията е била съвсем друга и тя е част от широкомащабна разузнавателна операция, провеждана от ДАНС в условията на дълбока секретност. Костадинов е знаел за тази операция и е изпълнявал действия по нея вътре в системата на МВР. Точно заради това в момента той се страхува за живота си и предприема действия, за да се застрахова, като евентуален „бушон“, който ще изгори при изтичане на информация и разкриване на действителните цели на операцията.След като успява да се измъкне от опеката и наблюдението на Георги Великов, той се среща в гр. Пловдив с чуждестранен адвокат, чиято кантора е в гр. Цюрих. На него предава нотариално заверени показания, дадени в присъствието на друг адвокат, с договор, същите да се използват, ако на него му се случи нещо. Тези опасения той е споделил и със свои близки от гр. Пазарджик, още повече, че едва ли ще проговори пред прокуратурата за ролята на поръчителите.
Каква е била истинската операция и защо Костадинов се страхува за живота си?По разпореждане на Цветлин Йовчев и Владимир Писанчев е трябвало да бъдат източени информационните системи на ДАНС и МВР, като информацията се изнесе и структурира в две независими звена, извън държавните структури.Георги Великов е отговарял за тяхното изграждане и обезпечаване.
На него е трябвало да се предава информацията в електронен вариант. Костадинов е трябвало само да подсигури достъп на служителите на Дирекция „Технически операции“ на ДАНС до сървърите в МВР. И той го е направил. Точно с тази цел той е назначен от Началник на отдел в ДАНС за шеф на Дирекция „Сигурност“ в МВР, а и защото е от доверените хора на Великов.
Замисълът за тази операция е съществувал много преди това назначение. Функциите са били разпределени и за тях са подбрани само верни и предани изпълнители.Другият удобен изпълнител е назначеният за директор на Специализирана административна дирекция „Класифицирана информация“ в ДАНС, Държавен агент Николай Ненков. Неговата задача е била да се добере до съхраняваната в дирекцията информация от делата за проучване за надеждност на кандидатите за достъп до класифицирана информация.
Тази информация се съхранява в секторите С-21, С-22 и С-23 на неговата дирекция. В събирането и изнасянето на данните в електронен вариант Ненков е ангажирал Главен агент Богомил Иванов и Специален агент Николай Спасов от същата дирекция. Спасов и Иванов, под претекст, че проверят делата, са сваляли информацията от тях и са я предавали на Ненков.Запознати с действията им твърдят, че около 150 000 лица, получили достъп до класифицирана информация от 2008 година до сега, има за какво да се притесняват.
В тези дела има както лични данни, така и информация за финансово състояние, банкови сметки, извлечения от имотния регистър за имотите на лицето и неговите близки, както и за елементи от здравословния му статус, сексуалната ориентация, извънбрачни връзки, съжителство на семейни начала и пътуванията в чужбина.Това е играта с флашките, която тече от доста време, и то успешно. Честито на печелившите, както се казва.
В Специализирана административна дирекция „Класифицирана информация“ в зависимост от индивидуалния коефициент за принос на отделния служител заплатите са както трябва: Държавен агент от 3800 до 4200 лв, Главен агент от 3200 до 3700 лв и Специален агент от 2600 до 2900 лв. Нека докажат, ако не е вярно, но едва ли! Това са хубави пари, осигурени от данъкоплатците на тези прилежни чиновници, които са готови на всичко, само и само да запазят местенцето си.Точно тези служители са предавали информацията на Писанчев и на Великов, за да може те да я използват в бъдеще време. Скоро ще се разбере и в чий интерес ще са ценните данни, най-вече когато Георги Великов проговори и обясни от къде са парите за секретните имоти и кой предостави техниката.
Правилният въпрос е какво ще направи прокуратурата? Може би Цацаров ще спаси протежетата на Пеевски и ще си остане човека за поръчки на ДПС или ще удари с юмрук по масата и ще стане истинският независим блюстител на закона, от който цяла България има нужда.Христофор Колев
Източник: Afera.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *