Ген. Тончо Михайлов: Червеният печат на документа на Бареков е свидетелство, че лицето Бойко Борисов е бил под контрол и наблюдение и доказва, че изложената вътре информация е била проверена и, най-важното, ПОТВЪРДЕНА!

Ген. Тончо Михайлов: Червеният печат на документа на Бареков е свидетелство, че лицето Бойко Борисов е бил под контрол и наблюдение и доказва, че изложената вътре информация е била проверена и, най-важното, ПОТВЪРДЕНА!

Документите на Бареков за Борисов са истински, следва сериозно продължение.Ген. Тончо Михайлов, бивш директор на МВР-Стара Загора и член на ръководството на „Движение за справедливост – РПГ“ коментира рапорт „Пламен“ – документите, които Николай Бареков изнесе миналата седмица в публичното пространство. Те показват тъмното минало на бившия премиер Бойко Борисов и свързаността му с групировки, занимаващи се с проституция, наркотрафик и рекет.
„Според мен, документът, изнесен от Николай Бареков, е автентичен. Не мога да приема прибързаните коментари на Цветлин Йовчев и Светлозар Лазаров, защото какво означава той да е фалшив? Фалшив би бил, ако някой нарочно го е създал и няма нищо автентично в него. Но този документ разполага с всички необходими реквизити – входящи номера, начин на изписване, пишеща машина, на която тогава са писали. Недопустимо е да се каже, че този документ е фалшив, особено след като няма изготвена експертиза.
Ще ви посоча няколко причини защо този документ не може да бъде фалшифициран. Първо, освен че притежава реквизитите на оригинален документ и е написан по примитивен начин на стара пишеща машина, всяка лента притежава определена степен на износеност, която експертите по категоричен начин могат да идентифицират. Дори да притежавате същата пишеща машина и се опитате да създадете същия документ, няма да се получи. Защото няма да можете да износите лентата в същата степен, както е била. И втори, начинът, по който удрят буквите, също подлежи на експертиза.
Не може без да има становище на експерт, министърът на вътрешните работи и главният секретар да излязат и да коментират, че този документ е фалшив. Именно това говори, че този документ може би не е фалшив!
Също така, червеният печат върху рапорта. Този печат се полага тогава, когато документът е вече активиран, т.е. той е влезнал в активна разработка. Червеният печат е свидетелство, че лицето Бойко Борисов наистина е бил под контрол и наблюдение и, също така, доказва, че изложената вътре информация е била проверена и, най-важното, ПОТВЪРДЕНА!
Ако оперативният работник е получил информацията от някого случаен, при проверка на тази информация е нямало да се потвърдят данните и е нямало да се сложат другите печати – по-простичко, този документ нямаше да пътува нататък. Фактът, че изнесеният от Бареков документ е пътувал по-нататък, говори, че информацията в него е потвърдена.
Тези обстоятелства ме карат да приема този документ за автентичен!
Правилната реакция на Цветлин Йовчев и Светлозар Лазаров трябваше да бъде те да потърсят и останалите документи, тъй като е ясно, че този рапорт е част от цялостна разработка. Само така може да се докаже дали информацията в цялостната разработка е „опоскана“, т.е. има извадени документи от нея, тя е „прочистена“.
Кога и как, това могат да кажат само хората, в чиито ръце е било това дело.
Подобен е примерът с предложението за агент „Буда“.
Ако си спомняте, то беше представено в мека папка от два листа – абсолютно недопустимо. Всички такива дела, освен че имат предложения, имат още една папка, в която е работното дело. Там трябва да е описано каква е била ползата от агент „Буда“, какво той е съобщавал, персоните, за които е давал информация и друга важна информация.
Какво се случи – издърпаха от папката едно предложение и край! А този филм има сериозно продължение.
А дали има воля това да се случи е отделен въпрос!“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *