Две години без Пейо. Баща му: Продължават да падат дървета, а никой не търси сметка на общината и кмета

Две години без Пейо. Баща му: Продължават да падат дървета, а никой не търси сметка на общината и кмета

Днес се навършват 2 години от трагичната смърт на Пейо. Младежът издъхна, след като бе затиснат от паднало дърво в Бургас. Днес родители, близки и приятели се събраха на лобното му място, за да почитат паметта му.
„Две години – нищо, като действия на Община Бургас. Иначе спечелихме делото срещу общината на няколко инстанции. Всички техни доводи бяха отхвърлени. Иначе, нищо ново. Продължават да падат дървета и клони. Междублоковите пространства и зелените маси са в ужасно състояние. Станахме свидетели и на най-голямата глупост на общината – местеното на Ливанския кедар до църквата – то не бяха операции, то не бяха кранове, местиха го на 10 метра. И какво стана? След 10 дена го нарязаха. Смях. И никой на тези хора не им търси отговорност. Две години само се оправдават. Все някой им пречи. Зелени организации им пречили да отрежат дадено дърво, но не сме чули реално нито веднъж една подобна организация да излезе със становище. Смешни оправдания. И това се случва в най-добрия град за живеене”, заяви бащата на Пейо Алексей Янчев.
Родителят е на мнение, че поведението на Община Бургас не е нормално, след като вече е доказано, че тя има вина за смъртта на сина му. „Вече дори спрях да се възмущавам, защото не можех да очаквам нещо друго от администрацията на Николов. Ако той беше отговорен кмет, още като стана инцидентът, той трябваше да отстрани всички замесени. Но той не е и ги остави на работа, а те манипулираха документи. Мога да го докажа, но си има съответните органи, които би трябвало да го направят това нещо. Никой не потърси сметка кой е този Пламен Матеев, който е правил тук обследването на района. Още преди да се назначи комисията, той готов с проект – с неверни данни. Комисията е назначена, за да приеме проекта на Матеев.
Алексей Янчев е категоричен, че осъдителната присъда не може да бъде никакво утешение за родители, загубили детето си. „Нито болката става по-малка, нито ни дава надежда. Дори и след осъдителна присъда, безхаберието е тотално. Не говоря само за зелените маси. Правят надлез за галерия и на втория месец – основен ремонт. Ами да е само това – при всеки дъжд подземната улица става басейн. Да не говорим за Александровска, която на трета година се разби. Да не говорим за Казиното. Всеки нормален човек може да си отговори на въпроса как се избират фирмите и какъв е смисълът. На мен лично ми е ясно”, каза бащата на Пейо.e-burgas.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *