Делян Добрев: Правителството нарушава законите, за да пази финансовите интереси на „Лукойл“

Делян Добрев: Правителството нарушава законите, за да пази финансовите интереси на "Лукойл" - 1

Делян Добрев: Правителството нарушава законите, за да пази финансовите интереси на „Лукойл“

Бензинът и дизелът са по-скъпи с всеки изминал ден. Какво прави Правителството?! Нищо!!! Всъщност нещо повече – нарушава законите в България, за да пази финансовите интереси на Лукойл. Това написа депутатът от ГЕРБ – СДС Делян Добрев във Фейсбук.

Ето два примера:

1. На 24.01.2023г. влезе в сила Закон за компенсиране на разходите на потребителите за транспорт. Според този закон, Правителството трябва да връща по 73 стотинки на литър бензин и дизел. Връща ли ги? Не!!! Кой ги прибира? Лукойл и вероятно управляващите с техните швейцарски сметки.

2. Законът за отнемане на концесията на Росенец. Законът е приет от НС на 21.07.2023г., публикуван в Държавен вестник на 4.08.2023г. и влиза в сила на 7.08.2023г. Според този закон, концесията трябва да се отнеме в 7-дневен срок, т.е. срокът за отнемане е 14.08. Днес е 20.08. Не само че е нарушен законът като не е отнета концесията, но подходът на Кабинета чрез Областния управител гарантира 5-6 години съдебни процедури.

Имат ли представители на Правителството на ПП личен интерес горивата да са скъпи??? Как иначе да си обясним неспазването на цели 2 закона и то от самото Правителство???

Ще предложа на Бойко Борисов и колегите от парламентарната група на ГЕРБ – СДС да внесем сигнал срещу Правителството в Прокуратурата, заради нарушаване на законите в Република България и ощетяване на потребителите с милиони левове всеки ден.

 

Източник Fakti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *