Жена се самозапали пред президенството. На 2 метра от нея е имало кибрит на ГЕРБ

Жена се самозапали пред президенството. На 2 метра от нея е имало кибрит на ГЕРБ

Жена се запали преди минути пред сградата на президентството.
На мястото веднага пристигна линейка и пожарна. Обгорялото тяло бе на метър от фонтана пред президентството. Жената изведнъж пламна като факла.
Веднага притичаха хора, всичко стана много бързо и жената беше угасена. Районът веднага бе отцепен. Линейка и спешен екип вдигнаха на носилка жената, която все още дишаше, но е в много тежко състояние.
Очевидци разказаха, че кола е преминала пред президентството. От нея е изскочила жена и е отишла пред президентството при фонтана, където се е запалила.
Точно в 14.52 часа линейката отпътува с включени сирени към „Пирогов“.
Какво е докарало тази жена до този акт на отчаяние, все още не е ясно. В сградата на президентството се провеждат консултации при Росен Плевнелиев с Патриотичния фронт. Екипите на медиите, които отразяват работата на президентството в момента, бяха шокирани.
От охраната на президентството казаха, че в момента се уточнява самоличността на жената. От там казаха още, че не са получавани данни и информации за протести пред „Дондуков“ 2.
Припомняме ви, че на 20 февруари тази година се навърши една година от самозапалването на Пламен Горанов. След дълги дни на масови протести срещу високите сметки за ток, след вечерта на 19 февруари 2013 година, когато жандармерията окървави протеста на Орлов мост, дойде и денят 20 февруари, когато един от протестиращите – 36-годишният Пламен Горанов в ранната сутрин се самозапали пред сградата на Община Варна.
В същия ден Бойко Борисов, който бе министър-председател тогава, подаде оставка. Пламен бе човек с изявена гражданска позиция, противник на несправедливостта и готов да протестира в подкрепа на хора, изпаднали в беда. Той активно се включваше в многохилядните граждански протести, които превърнаха Варна в „столица“ на недоволството срещу лошото управление на ГЕРБ, бедността, корупцията и непосилните сметки на ток. 36-годишният Пламен се самозапали пред Община Варна в знак на протест срещу управлението на ГЕРБ, техния кмет Кирил Йорданов и групировката ТИМ. Състоянието на Пламен беше много тежко, той бе поставен в медикаментозна кома и лекарите се бориха за живота му. Във Варна и страната организираха десетки акции за кръводаряване, за да се помогне на Пламен. Но той издъхна от раните си на националния празник 3 март, а градоначалникът Кирил Йорданов впоследствие подаде оставка. Пред сградата на общината в морската столица, където Пламен се самозапали граждани направиха грамада камъни.
Общо шестима се самозапалиха през миналата 2013 година. Последният от тях бе 52-годишният Димитър Димитров, който се запали на 13 март пред президентството. Той оцеля, но останалите петима починаха. Първият случай на самозапалил се в страната след бунтовете бе на 18 февруари на 26-годишния Траян Маречков в центъра на Велико Търново, за съжаление той почина. Вторият беше 36-годишният Пламен Горанов от Варна. Той почина на националния ни празник – 3 март около 20 часа от полиорганна недостатъчност. 53-годишният Венцислав Асенов Василев се самозапали в сградата на община Раднево на 26 февруари. Когато влязъл в сградата на общината мъжът се обърнал към служителката на пропуска и казал: „Искаш ли да се запаля“, след което лумнал в пламъци. Общинари смятат, че се е полял с бензин точно преди да влезе в сградата. Охранител на общината скочил да гаси мъжа, но пламъците бързо го обхванали. Разнесъл се силен дим в коридорите на общината. Веднага пристигнала и линейка, но Венцислав вече имал тежки изгаряния. На 10 март Венцислав Василев почина от тежките изгаряния.
На 22 март почина самозапалилият се на стадиона в силистренското село Ситово 40-годишен Тодор Йовчев. Мъжът почина от полиорганна недостатъчност във Военноморската болница във Варна. Най-вероятните причини за отчаяната постъпка на Тодор Йовчев са безработицата, бедността и семейни проблеми. Закаран беше във Военна болница във Варна с 95% изгаряния. По информация на директора на болницата д-р Даниела Костадинова при приемането в болница мъжът е бил контактен. Пред лекарите е разказал, че е посегнал на живота си от отчаяние. Повтарял е „Писна ми, няма хляб, вече не се издържа“.
Венцислав Козарев от Смолян се самозапали на 1 май. Мъжът е казал на жена си, че ще се самозапали, имали си лични проблеми. След това публично се самозапалил. Той почина на 3 май, съобщава Агенция БГНЕСНа 2 метра от запалилата се жена е имало рекламно кибритче на ПП ГЕРБ.zadkulisite.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *