За бедстващите българи и проспериращите простаци: ПРОСТАКЪТ СЕ РАЗБИРА НАЙ-ДОБРЕ С ПРОСТАЦИТЕ

За бедстващите българи и проспериращите простаци: ПРОСТАКЪТ СЕ РАЗБИРА НАЙ-ДОБРЕ С ПРОСТАЦИТЕ

Някои фрагменти от новините изглеждат направо безумни. Съобщава се, че бедстващи хора няма. А след това се добавя, че бедственото положение продължава. И се издирват още двама безследно изчезнали. На екрана се виждат съборени стълбове от електрическата мрежа, преспи, села и махали, откъснати от света, поради затворени пътища.
Хората с горчива ирония и с безразличие и тъжна апатия ни казват, че на берекета вече му викат бедствие.
Някои журналисти се осмеляват да изрекат на глас какво ги чака тия хора в бедстващите райони, когато започне т. н. снеготопене. А то вече започна. Снеготопенето е синоним на наводнения и нови бедствия.
Други фрагменти от новините се опитват да ни внушат опитмизъм и ни съобщават, че премиерът Борисов присъствал на представянето на книгата на някакъв европейски фактор. Не се казва нищо в новините дали Борисов е прочел въпросната книга, втората в наситения му с литературни предизвикателства живот, и какво е разбрал от нея, защото той използва това събитие, за да изглаголи поредните си простащини и простотии, с които развеселява оптимистите и прави песимистите живи черногледци.
Прав е Борисов. Простият лидер най-добре се разбира с прост електорат.
И за да съм точен, ще добавя, че под прост, Борисов разбира простак. Респективно, прости са и простаците, които го крепят на върха.
Пиарите и имиджмейкърите на Борисов, ако имаха малко ум, би трябвало да му забранят участието в културни прояви и събития. Присъствието му опошлява подобни прояви, прави ги смешни и те изглеждат като карикатури от некролога на някой шегаджия, който си пие ракията в кварталната кръчма и се радва, на глупавата си шега с фалшивия некролог, който сам си е напечатал и разпространил в махалата.
Бруталният цинизъм на Борисов и министрите му ще остане незабелязан от бедстващите – те нямат електроснабдяване и не са в състояние да видят и чуят хуманоидните му политически изблици, докато чакат някой да им докара брашно, захар, олио и памперси.
Несъмнено, Борисов си дава ясна сметка какво прави. От нивото си на гавазин на Тато и дребен сикаджия с фалшив черен пояс по някакви източни бойни изкуства, той успя да стигне удивителни нива в „кариерата“ си. Кариерата му е безпрецедентен случай в историята на човечеството. Или поне на мен не ми е известен подобен биографичен сюжет.
За църковния орден, който му готвят от Светия синод мисля, че всичко беше казано.Любо КОЛЬОВСКИ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *