ИЗБИРАТЕЛИ БЕЗ ИЗБОР

ИЗБИРАТЕЛИ БЕЗ ИЗБОР

Защо ходим на избори, когато управниците биват посочвани не от нас, а от Вашингтон или Анкара? Какъв е смисълът? България изглежда пародия на демокрацията, мимикрия на гражданско общество, псевдо вот народен. Фалшиви избори, пазар на избраници и избиратели, търговия с назначения… Отработена схема за издигане и пробутване във властта на послушни нищожества ни дари с Ненчев, Митов, Кунева, Бъчварова, Лукарски и ред тем подобни. У кого от тях виждате капчица родолюбие или грам професионализъм?
Ако мнението на българския народ имаше значение, Плевнелиев отдавна щеше да е изритан. Сега всички се питат не толкова дали ще се кандидатира, а дали американците ще заложат пак на него, т.е. ще ни го преизберат с пари, електронно гласуване, натиск и фалшификации.
Ако кандидатите за власт имат тъмно минало, добре. Ако са корумпирани – също. Ако се друсат – супер. Слабите им места се знаят, сметките в чужбина – също, те са зависими и удобни за управление. Мажоретки, които играят по гайдата на този, който знае мръсните им тайни.
Гордиев възел от предателства, кражби, престъпления и гнусни интереси, който, както е известно от митологията, може само да се разсече.Васил Василев

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *