Изборите в Поморие като изборите в Свищов, по Алеко

Изборите в Поморие като изборите в Свищов, по Алеко

Избирателна секция №023 в град Поморие, в професионална гимназия по туризъм „Алеко Константинов“ осъмна без председател и зам.-председател!
“ СИГНАЛ
В секция номер №23 беше наредено от Община Поморие на място на Диана Кирова Дянкова като председател да бъде Марин Йовов.
За зам.-председател трябваше да бъде г-жа Даниела Дайнова, а стана Любомир Пенчев.
С НАРЕЖДАНЕ ПО ТЕЛЕФОНА НЕ ЗНАЕМ ОТ КОГО“, е записано в един от сигналите на наблюдател в изборния ден. Любомир Пенчев заяви категорично пред zadkulisite.com, че не желае да бъде зам.-председател на секционната комисия.
Освен това, в нарушение на Изборния кодекс им е заявено, че бюлетините и протоколите в края на изборния ден трябва да бъдат придружени до РИК от председателя и зам.-председателя на СИК, а по закон това е работа на секретаря и председателя на секцията.
В друг сигнал е отразено, че секция 027 няма секретар на комисията!
В секция 022 в ПГПТ „Алеко Константинов“ Виолета Атанасова, която е подала молба до Община Поморие с изх. номер 42 от 20.03.2014 г. къде желае да гласува, днес установява, че не присъства в избирателния списък!
Наблюдаващите в изборния ден констатираха пред zadkulisite.com, че в списъка с имената на членовете на секциите е записано срещу името кой от коя партия е! Съотношението е било фрапиращо, с мнозинство от партия ГЕРБ.
По закон изборите се организират от съответните общини. В Община Поморие представител на изпълнителната власт е Иван Алексиев от ГЕРБ. Секретар на община Поморие / трети мандат секретар при различни кметове!/ е бившeто ченге Тони Митев.
По сигналите подадени от наблюдаващите лица не може да се съди дали липсата на добра организация на изборите в Поморие от Община Поморие, в частност в ПГПТ „Алеко Константинов“, е поради некомпетентност, некадърност и небрежност или се касае за умишлени и добре обмислени действия.
zadkulisite.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *