Интензивен е трафикът по граничните ни пунктове

Интензивен е трафикът по граничните ни пунктове - 1

Интензивен е трафикът по граничните ни пунктове

Интензивен е трафикът на някои от граничните контролно-пропускателни пунктове (ГКПП) по границите с Гърция, Сърбия, Румъния и Турция към 6:00 часа тази сутрин, съобщиха от Главната дирекция „Гранична полиция“ – МВР, на сайта си.

По границата с Гърция трафикът е интензивен на пункта „Маказа“ за леки автомобили. Препоръчва се на хората, които пътуват към и от Гърция, да използват за преминаване освен ГКПП „Кулата“ и „Маказа“, и останалите гранични пунктове на българо-гръцката граница – „Илинден“, „Златоград“, „Ивайловград“ и „Капитан Петко войвода“. През „Маказа“, „Златоград“ и „Ивайловград“ могат да преминават само леки коли и микробуси, припомнят от „Гранична полиция“, цитирана от БТА.

На граничния пункт „Калотина“ на границата със Сърбия трафикът за леки автомобили на изход и на вход е интензивен. Граничните проверки се извършват на осем работни места за влизащи леки коли и на пет места – за излизащи. На пункта се извършва ремонт, което налага временно стесняване на пътните платна и реорганизация на движението на преминаващите превозни средства. През празничните дни пътуващите с леки автомобили трябва да имат предвид, че временната организация на движението може да удължи времето за преминаване. За да избегнат интензивния трафик, пътуващите могат да използват и останалите пунктове на българо-сръбската граница – „Брегово“, „Връшка чука“, „Стрезимировци“ и „Олтоманци“.

По границата с Румъния на ГКПП “ Видин“ и ГКПП „Кардам“ трафикът е интензивен за товарни автомобили на изход.

Със заповед на министрите на транспорта и на вътрешните работи на Румъния до 31 август през граничния пункт „Вама веке“, съпределен на българския „Дуранкулак“, е въведено ограничение за движение на товарни автомобили с тегло над 7,5 тона в петък, събота и неделя, както и на официален празник на Румъния от 6:00 до 22:00 часа. В деня, предхождащ първия ден на официален празник, ограничението е от 16:00 до 22:00 часа. Преминаването през съвместните гранични пунктове „Кайнарджа“/“Липница“ и „Крушари“/“Добромир“ се осъществява съгласно договореното работно време от 8:00 до 20:00 часа.

Трафикът по границата с Турция на пункта „Капитан Андреево“ е интензивен за леки автомобили.

На всички гранични контролно-пропускателни пунктове на границата с Република Северна Македония трафикът е нормален.

 

Източник Fakti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *