Кирил Добрев: Ц. Ц. е Цветан Цветанов

Кирил Добрев: Ц. Ц. е Цветан Цветанов

„Това е тефтерът на Филип Златанов, версията, която разпространи прокуратурата. Това е стил на управление, това не са просто някакви имена“. С тези думи Кирил Добрев от БСП показа в предаването „Тази сутрин“ на бТВ копие от скандално изчезналото веществено доказателство. „В този тефтер се показва как се е използвала държавата като бухалка за разчистване на партийни схеми, Как се убива един политик. Показва как се разпределяха държавни средства: На мен две заплати, на тях по заплата и половина. Трябва да се скрие от Сметната палата, да не разберат обикновените хора кой колко е взимал“, цитира Добрев съдържанието на тефтера.“Eдин си оправи братовчеда за шеф на болница, Искра Фидосова е разкъртила кметовете в Монтанско.Всички са били на синджир – 100 % от записаното съвпада с данните на Комисията. Затова И.Ф. е Искра Фидосова, защото кметовете го потвърдиха, затова Ц. Ц. е който е поръчвал. Искам да кажем стоп! Всичко останало е филм. Това е материалът, който даде прокуратурата, който сме гледали в Комисията. Всички народни представители от всички политически сили разписаха доклада на комисията и бяха съгласни с констатациите“, каза Добрев.
По думите му при липсата на тефтера няма да има наказани. Обратното: ще имаме амнистия. Филип Златанов не е осъден за тефтера, а че не е качил информацията на сайта, посочи левият депутат.“Жалко, че никога няма да разберем кои са поръчителите, те ще останат ненаказани. Това е парекселанс търговия с влияние. Хората от комисията (бел. ред. Комисията за конфликт на интереси) казват: Върху мен беше упражняван натиск, за да ми вземат бизнеса и обратното: кмет казва, държат ме на полусъединител, ако не дам тази обществена поръчка на хора на Фидосова. Лично общински съветници от Варна казаха, че имат проблеми с хора на Цветан Цветанов. Не бива да забравяме какво правеше кабинета „Борисов 1“, за да не се допуска това в кабинета „Борисов 2“, каза Добрев.
Според него изчезването на тефтера е летящ старт на втория кабинет на Бойко Борисов, но „ние ще платим изключително висока цена за това“, каза депутатът от БСП. „Искам да няма сянка от миналото. Затова призовавам: да организираме кампания, давам една заплата, за връщането на тефтера. От ЕС ще ни разкъртят“, посочи още Добрев.
Той каза, че Найден Зеленогорски от „Движение България на гражданите“ също присъства в тефтера. „Омръзнаха ми да ме цакат с топла бира 20 г. Сега ще излязат нови страници, ще излизат разни имена, които в момента са политически неудобни“, смята левият депутат като не успя да цитира поименно. Кирил Добрев говори и за вижданията си за модернизирането на БСП особено пред перспективата на предстоящите местни избори. След гостуването му в бТВ, когато нарече висшия ешалон на партията „фараони“, той е приемал четири дни поздравления, и е получил над 1000 писма с окуражавания. „Заплахите и обидите започнаха след това. Харесваше ми израз: Това е само предупреждение. После почвам с папките. Какви папки? 1989 г. съм бил на 18 г. А после това е демокрация, какви папки? Има неща, които повече ме обидиха, косвено ме обвиниха в предателство. Хора, които нямат никаква връзка с реалността. Аз съм в БСП и ще остана, защото я нося в сърцето си, за разлика от някои, които стоят в БСП заради заплатата“, каза Добрев.“Аз нямам лична битка, а битка за БСП. Затова съм силен, защото съм готов да платя всяка политическа цена, за да я направя модерна и съвременна. Ако Михаил Миков нямаше вътрешното убеждение, че тези хора трябва да си отидат, щеше ли да се съобрази с моето мнение? Ние от 2005 г. не сме печелили избори. А освободените от БСП бяха изпратени с фанфари, почести… Против съм да си отива някой, който няма мотив. И против съм да се развива някой, който няма програма, визия. Има няколко неща – стратегия, визия, за да има бъдеще тази партия. Нямам идея да правя нокдаун или нокаут на моята партия. Аз искам моята партия да има нови модерни каузи. Вие смятате ли, че тези хора могат да модернизират партията? И да доведат 6 % от младите хора да гласуват за БСП? Това не е промяна, това беше размяна“, смята Добрев.
Той посочи, че има данни за областен управител от БСП, който взима по 40 хил. лв. на месец от КТБ. „Да попитам как са съветвали, че банката да фалира? Като е взимал 40 хил. лв., колко е дарил на БСП? Аз имам живот извън БСП, не мога да кажа, че съм богат, но живея добре, не се издържам от заплатата в Народното събрание“, изтъкна левият депутат.
Той смята, че към момента Сергей Станишев не е актуален и категорично не дърпа конците. „Миков, ако иска, може да стартира реформите в партията, но до момента не виждам в него такова желание. Той каза: аз не съм обещавал реформи. Ако сте искали реформи, да бяхте гласували за друг председател на партията. Но се съмнявам, че с тези хора с това ръководство искаме да отидем на местните избори. Основният въпрос, на който трябва да отговори стария нов организационен екип: как ще спечелим месните изборите? Това става само чрез силни местни структури“, разгърна вижданията си Кирил Добрев.“БСП е в менгеме: всички отидоха в Патриотите, Атака и АБВ. Това държи БСП в менгеме, трябва да намерим своето място в парламента, сега се лутаме. Трябва да направим своя път за изход от кризата“, заключи депутатът от БСП. Източник: ГласовеКолаж: Иво Ангелов, Свободен човек

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *