Красимир Райдовски: Близнашки и министри си повярваха, че държат Господ за тестисите! Президентът не е ирландска, а гоцеделчевска пастирка!

Красимир Райдовски: Близнашки и министри си повярваха, че държат Господ за тестисите! Президентът не е ирландска, а гоцеделчевска пастирка!

Красимир Райдовски е ексразузнавач и шеф на пресслужбата на Министерския съвет в правителството на Жан Виденов. Завършил е ВНВУ „В. Левски“ – Велико Търново, и ВИИ – София. Работил е в София прес, БНТ и в Министерството на външните работи.- Краси, като говорим за демагози и лицемери в БСП, с кого искаш да започнеш дисекцията?
– Има много, които заслужават тази „чест”! Атанас Мерджанов, примерно, е от онази категория български политици, които винаги са пърхали около слънцето. Ако през 1995 година не бях го прибрал от улицата, Мерджанов може би щеше да лежи в затвора, заедно с видния строителен предприемач на “Градът на мечтите” – Соломон Анжел, защото работеше за него заедно с Елена Вълчева, дъщерята на Тодор Вълчев – тогавашният гуверньор на БНБ. Какво може да работи заедно с Анжел един социолог? Сигурно е крал заедно с него! Елена Вълчева пък му се правеше на “връзки с обществеността”…Та, ако тогава не бях го прибрал в Министерския съвет, когато съдеха Анжел, че е измамил клиентите си, той щеше да влезе в затвора заедно с него.- Какво значи “прибрах го”?
– Назначих го в Министерския съвет и оттам му тръгна кариерата. Първо в Центъра за масова приватизация на Калин Митрев. Но той се скара с него! Имаше напрежение в отношенията им, не знам по каква причина – може би кой да го извади по-голям! Тогава го прибрах в Пресцентъра на МС при мен. Мерджанов е емблема на поведение в БСП!
Той е като пеперуда, която се върти около лампата!
Навремето се смяташе за човек от най-близкото обкръжение на Жан Виденов, от т. нар. жановисти. След това стана човек на Първанов, след това – човек на Станишев, и сега е човек на Мишо Миков! Не знам, на базата на какви взаимоотношения е сега човек на председателя, но при всички случаи не е на базата на сексуални взаимоотношения, защото Мишо Миков е доказал, че не е педал! Според най-новото изследване на “Галъп”, България била рай на гейовете на Балканите! Българската социалистическа партия пък е рай за гейовете, не за сексуалните, а за политическите гейове! Мерджанов е представител на този тип български народни представители, които след приключването на всеки мандат на парламента, излизат от него лично обогатени – с нови коли, с жени, с нови деца и … с десетина килограма плюс! Той е от категорията политици, а те 99 процента са такива, на които властта въздейства като сексуален стимулатор! Този разврат, който се вихри в българския парламент, никъде го няма! Българският парламент е едно уютно гнездо и на политическите травестити в България, и на политическите гейове! Сексуалната ориентация е право на всеки български гражданин, стига да не пречи на другите, разбира се! Аз приемам сексуалните гейове, но не мога за нищо на света да приема политическите гейове!
– Кой друг представител на политическата класа си заслужи твоето омерзение напоследък?
– Министърът на отбраната Велизар Шаламанов, който напоследък се изяви при представянето в публичното пространство на визия „България в НАТО 2020”, в която Русия е обявена за враг на България. Неговото поведение е лесно обяснимо – той е длъжен да се държи по този начин като настоящ служител на американската фондация “Маршал”.
Но този човек много бързо забрави това, което останалите помним! Как през 1980 г., като един млад български курсант във Висшето военно училище “Георги Бенковски” в Долна Митрополия, става член на БКП! През 1983 г. вече става секретар на първичната партийна организация!
Всъщност, по традиция Шаламанов е нормално да има такова поведение на класически ренегат. Най-големите ренегати в най-новата българска политическа история са именно тези хора! Не знам как ще реагира обществото, ако бъдат публикувани молбите на подобни хора за членство в БКП!
И по-точно онзи абзац, който се отнася до тяхната мотивация, в който пише как те са готови да дадат живота си за великия Съветски съюз и за комунистическата партия на Съветския съюз!
Но сега разбирам Шаламанов, той е длъжен да се хареса на американските си началници! Не разбирам само едно, защо американските другари залагат на тази категория хора! Защото един път, ако продадеш своите идеи, доколкото си имал такива, нищо няма да те спре да продължиш да ги предаваш професионално! Такива хора са професионални предатели! Вместо да се занимава с простотии и да става смешен, Шаламанов по-добре да беше изпратил войската в Мизия!
– Кой е следващият в “списъка на Райдовски”?
– Георги Кадиев е класически представител на опортюнистите в БСП. Винаги е недоволен, винаги критикува, но причината за неговата позиция са незадоволените му лични амбиции! Кадиев никога няма да може да обясни позицията си по отношение на “Мултигруп” и да даде истинско, приемливо за обикновения човек обяснение защо написа и публикува статията за “гущера и опашката” от името на Илия Павлов! Въпреки че както той самият твърди, не бил съгласен с тази позиция на Илия Павлов! Той никога не може да обясни как неговата съпруга Соня, която е завършила някъде някакъв “Туризъм”, регистрира преди години две фирми, които на другия ден получиха лиценз за износ на електроенергия! Нещо, за което хора чакат с години и пак не получават! А износ на електроенергия може да осъществява и селският идиот! В тази дейност не е нужна никаква творческа мисъл, не се изискват никакви познания! Просто едни документи се преместват от дясно в вляво и от ляво в дясно! И се прибират огромни комисиони! Съпругата на Кадиев получи този лиценз от министъра на икономиката Румен Овчаров, който след това номинира Кадиев и за кандидат-кмет на София!
Когато ДКЕВР миналата година започна да проверява лицензионната дейност на двете фирми на съпругата на Кадиев, той стана още по- критичен към ръководството на БСП! Ако аз бях на мястото на Кадиев, никога не бих си отворил устата да критикувам когото и да било, защото не бих имал моралното право за това!
– Тази година си разменихте остри реплики с Кирил Добрев, друга култова фигура от БСП…
– Кирил Добрев не е от категорията хора, на които бих обърнал внимание, каквото и да каже той за мен! Но истината е тази – неговият татко въртеше политически алъш-вериш с Костов! И то срещу своята партия! Но това е въпрос на лична позиция и на лични принципи! Въпрос на вкус, казала маймуната, бръкнала си в г…за и си облизала пръста!
Какво, Кирил Добрев, освен за себе си, е допринесъл със своето присъствие в българския парламент?! Никой няма да забрави как през 2000-та Кирил Добрев беше задържан на Калотина с подозрение в трафик на огромно количество валута – марки и долари! Кирил Добрев не може да обясни как стана собственик на толкова ВЕЦ-ове и по силата на какви обстоятелства е един от най-богатите хора в българския парламент! На мен богатството на Кирил Добрев ми е през ревера! Но той преди да говори каквото и да било, трябва да погледне себе си! Как така стана, че много политици си легнаха бедни, а се събудиха богати?! Това не би могло да стане без политическите протекции на хора от ръководствата на партиите, към които принадлежат! Без това никой от тези новоизлюпени новобогаташи, нямаше да бъде на това място! Големият голфър Кънчо Стойчев от “Галъп” твърди, че българинът мразел богатите. Няма такова нещо! Българинът, ние, обикновените капути, искаме да има обяснение как X и Y са станали богати и дали използват личните си политически и властови възможности, за да трупат богатство!
Това е въпросът! Като споменавам “Галъп”, се сещам за нещо друго. За това кой как чете Евангелието! Наскоро някъде прочетох, че видният български социолог Кънчо Стойчев бил и специалист по минералната вода! Предизвикал огромен скандал в едно родопско, или пиринско село – искал да му открадне минералната вода и да я пренасочи към съседното село! Защото имали с Андрейчо /Андрей Райчев – б. а./ бизнес интереси там! Там, където не става дума за пари, става дума за много пари! Парите движат абсолютно всичко през последните 25 години в България! Сега сме свидетели на същото, преди предстоящите избори. Всяка партия излиза със своята програма, правена-недоправена, и на първо място е поставен човекът! Както по времето на Тодор Живков имаше един виц, че всички знаем кой е Човекът, сега всички пак знаем кой е той – членовете на ръководството на която и да е политическа партия, която дойде на власт! Но аз говоря за социалистическата партия, защото тя на мен ми е болката, защото генетично съм свързан с тези идеи! Искам един пример някой да ми посочи след 1997 г. с какво тази партия е допринесла за доброто на хората? БСП оттогава страда от идеологически запек! Никога няма да могат да докажат, че работят за интересите на по-голямата част от българския народ, която тъне в мизерия! БСП се превърна в партия на богатите! Дори ръководството всяка сутрин да рецитира пред огледалото “Приказка за стълбата” на Смирненски, това няма да ги промени, защото те са едни класически демагози и лицемери! Не Мишо Миков, Господ да слезе и да седне на председателското място, няма да може да им върне доверието на хората! Доверието, което беше съсипано от „мерджановци“!- Освен Шаламанов, кой от служебното правителство трупа негативи, според теб?
– Когато един комплексиран човек, дошъл от нищото, седне на министерския стол, той се забравя! Визирам всички! Единственият човек, който е станал професор благодарение на себе си, без политически протекции, е служебният премиер Близнашки! Другите, независимо къде са били, са провинциални комплексари! Не може един шеф на маркетинга на една фирма, колкото и голяма да е тя, да бъде министър на икономиката! Смешното е друго: че един от най-добрите конституционалисти на България – проф. Близнашки, позволи на президента Плевнелиев да реализира своите амбиции чрез служебното правителство, което няма никакви други правомощия, освен да организира следващите парламентарни избори! И тези хора си повярваха, че държат Господ за тестисите и ще бъдат вечно министри! А самият президент какъв е?! Той никога няма да се отърве от своя гоцеделчевски комплекс! И не случайно продължава да се държи като една ирландска пастирка!
Само че не е ирландска, а гоцеделчевска пастирка!
Назначи Ваньо Танов, агента на ДС, за шеф на митниците и се изцепи, че той бил най-добрият през годините! При цялата си непоносимост към бившите служители и агенти на ДС в държавните структури!
В същото време, преди дни Негово Превъзходителство Плевнелиев се опита да уволни директора на Военното разузнаване чрез своя лакей Велизар Шаламанов! Неофициалната причина е, че бидейки ръководител на Военното разузнаване, той е отказал да даде на селския стражар Евтим Костадинов, видния интелектуалец и бивш член на партийното бюро на ОУ на МВР – Добрич, шеф на Комисията по досиетата, който и идея си няма що е разузнаване, агентурните дела на агенти на Военното разузнаване, които са чужди граждани! А той е отказал това с право, защото законът засяга само български граждани, служители и агенти на ДС и Военното разузнаване! И ако той беше предал делата, не би нарушил само професионални принципи, а и закона!
– Съчувстваш ли на вложителите в КТБ, които има опасност да загубят парите си?
– Тук има един интересен въпрос! Колко от бившите министри от правителството на ГЕРБ са дали на управление огромни суми, чийто произход не могат да докажат, на финансово-брокерски къщи, а те от своя страна са ги сложили на депозит в КТБ? Такъв слух върви… Има много хора, които държат пари там по този начин, разчитайки на банковата тайна. А Вежди Рашидов, ако иска да се обеси, ако иска да си пререже вените, държавата не е длъжна да му върне сумата над 100 000 евро! Преди да говори за морал и достойно поведение, той да си припомни, когато се би с полицая пред Софийска община! Ако той само си беше помислил да направи такова нещо в Германия, или в САЩ, още щеше да е в затвора!
Лично на мен той много ми харесва, но не мога да приема публичното му поведение! Той може би е единственият обаче, който си е изработил честно парите и си е платил данъците! На Костов също му съчувствам. Той е получавал дълго време огромни суми като консултант на КТБ! А сега неговата съпруга и неговото семейство остават гладни, защото няма с какво да си платят кофичката с кисело мляко и хляба, защото са им запорирани сметките! Предлагам да започнем да събираме помощи за семейство Костови, за да им купим мляко и хляб! А когато говори за задкулисие, нека Костов си спомни за договорките под юргана с Кольо Добрев в ресторанта на братя Джанкови на “Копитото” през 1996-97 година!
– По време на скандала с 200-те милиона, за които се твърдеше, че са изнесени от КТБ, беше уволнен шефът на ВИП-а на летището Борис Попов. Ти имаш дълги наблюдения върху дейността му…
– Уволнен беше, защото нямаше вече кой да го пази! А и той е вече на 70 години… Преди 10 ноември 1989 г. той беше служител на Държавна сигурност, след това стана шеф на ВИП-а, бидейки нещатен сътрудник на НСО за един кратък период от време. Борето Попов го познавам от 1971 г., спал ми е вкъщи, когато се е напивал у нас. Той също е представител на онази категория ренегати, за която говорим. След 1990 г. престана да ме поздравява. Опита се да контактува с мен едва през 1995 г…. Той е човек, на когото и сопола си не бих хвърлил! Той се задържа толкова време на ВИП-а на летището, защото правеше св…ки на управляващите. По време на правителството на ГЕРБ, той стана дори началник на правителствения ВИП. Единствено по време на правителството на Виденов, той не смееше да стъпи в правителствена зала.
Един човек, който беше служител във Висшия съвет на БСП, написа писмо до председателя на БСП Виденов, как Попов не бива да бъде уволняван, тъй като вършел услуги на Висшия партиен съвет, изпращайки и посрещайки техни делегации. Той не само че отдавна трябваше да бъде уволнен, но трябваше да бъде обект и на прокуратурата, и на следствието, защото общоизвестна е тайната, че през ВИП-а се прекарваха и наркотици, и пари!
Навремето митницата по искане на БНБ направи един експеримент и доказа, че 1 млн. долара в купюри от 100 доларови банкноти тежи 8 кг! 8 кг се събират в едно дипломатическо куфарче! Попов осуетяваше осъществяването на митнически контрол, за което има докладни записки на служители на митницата на ВИП-а! Дълго време той беше против монтирането на видеокамери на ВИП-а! Казваше кой има и кой няма право да ползва ВИП-а! Има един одит, който доказва огромни злоупотреби – броят на хората, които са минавали през ВИП-а, не съответства на сумите, които са влизали в касите! През 1995 г. той осуетява задържането в България на един екстрадиран престъпник от Южна Африка!
Но когато Бойко Борисов беше министър-председател, Борето Попов го посрещаше и изпращаше още на стълбата на правителствения „Фалкон” и го … пръскаше със скъпи парфюми! Не съм аз единственият, който го знае! Свидетели, колкото искаш! Същият този бивш служител на Държавна сигурност и партиен секретар на ППО, доказан ортодоксален комунист, целуваше ръка на царицата майка, когато тя кацна за пръв път в България! Политическа помия ни залива отвсякъде и спасение не дебне отникъде!Интервю на Валерия Калчева
В. Шоу
Afera.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *