Кроше по Борисов! Блокирал своя фенка във Фейсбук, омерзена тя му отвръща с открито писмо

Кроше по Борисов! Блокирал своя фенка във Фейсбук, омерзена тя му отвръща с открито писмо

Обръщение до Бойко Борисов е публикувано в коментарната рубрика на сайта Между редовете.com. от български гражданин, живеещ в европейска държава, видно от IP адреса, съобщават от mejdu-redovete.com
„Господин Борисов!Ако нямате сетива за чуждите предложения, какво правите в политиката?! Задавам си този въпрос за пореден път, и все повече стигам до извода, че една продължителна политическа ваканция може би ще бъде по-удачна за Вас.Като гост на Вашата страница, и с истинско притеснение за бъдещето на държавата и бъдещето Ви като политик, изразих мнение по Ваши теми. Вместо да отговорите или да се замислите над поставените въпроси, Вие решихте да си спестите излишно мислене, като ме блокирате. Има човек-има проблем, няма човек – няма проблем. Това е бил начинът за справяне с неудобните на Сталин, но за мен беше изненада, че сте решил да прекопирате и модифицирате точно този опит. Това ли е начинът Ви да се справяте с хора, чието мнение не отговаря на представите Ви за удобно поведение на поддръжник? Подлият начин, по който ме елиминирахте, без да ме уведомите защо го правите, ме отблъсна и заличи безвъзвратно симпатиите ми към Вас, трансформирайки ги в недоверие и желание да Ви се противопоставя!
Трябва ли да Ви се извинявам, че не одобрявам нивото на разговор на собствената Ви страница, която би трябвало да бъде не само Ваша трибуна, но и средство за обратна връзка?
Вместо предложения – ласкателства!
Вместо въпроси – ласкателства!
Вместо реален и полезен диалог с хората – ласкателства, празнични салюти и безкрайни монолози!
Това ли искате? Друго поведение не Ви ли удовлетворява?
Изглеждате силен и уверен в себе си човек, защо искате да Ви смятат за страхливец? Може за другите да сте по-сияен и от слънцето, но в моите очи вече изглеждате по различен начин. Моето обръщение е огледало на начина, по който Ви виждам. Ако не се харесате, вземете мерки да се харесваме взаимно.
На мен, както на хиляди други, тази Ваша шетня с ножица в джоба, взе да ми идва отгоре. Погледнете коментарите на страницата си. Не ви ли прави впечатление, че ласкателствата са все по-малко, а нотките на неодобрение, въпросите и прокрадващите се страхове, че не сте готов за едно ново управление, са все по-отчетливи?Режете лентички на спортни зали, събирате хора да Ви слушат, но не се научихте да не прекъсвате, да изслушвате, да бъдете по-пестелив на думи, да бъдете по-последователен в действията си. Днес казвате едно, утре, под друг импулс – друго.
И въпреки ударите, които получихте като политик, продължавате да не чувате никой освен себе си!
Питате, господине, откъде да се вземат пари да се плати държавния дълг? И хората Ви го казаха, и аз Ви го казвам – от икономии преди всичко.
Ще повторя това, което написах на Вашата страница, за да знаят хората, че не сте се отърсил от болшевишкия навик да затваряте „устата” на тези, които, според Вас, не разсъждават правилно!Бойко Борисов: Откъде ще дойдат парите за обслужване на външния дълг, ако не теглим заемМария Николова: От икономии…Нулева година за партийните субсидии…Преструктуриране на НЕК и БЕХ.. Няма да се купуват нови коли за бъдещите депутати…А държавни служители и др., започват да си плащат ОСИГУРОВКИТЕ!…. И да се спрат всички оръжейни сделки…Ние армия нямаме, ракети ще купуваме! Господин Борисов, много сте ми на сърце, но ако мислите със заеми да управлявате, а ние да стягаме коланите и да ги плащаме, няма да се разберем…Оптимизирайте разходите, спрете течовете, има достатъчно резерви…Воля, мъдрост и добри съветници са нужни. Вбесяващо е как държава на 13 века за 25 години бе превърната в пустиня! Само чиновници произвежда властта, а няма кой една национална програма за близките 10 години да направи! Не може вечно да се кара на импровизации! Искам да припомня, че в много по-тежки условия Стефан Стамболов е поставил началото на всичко, което виждаме днес. Или почти на всичко! Няма начин да не може да се мине без нови заеми, или поне не в такъв размер! АЗ НЕ ИСКАМ повече да плащам осигуровките на държавните служители! Не искам да плащам тока на циганите! Има европейски програми, ще им се създаде работа, а после ще им се приспадат разходи за ток!Бойко Борисов: Строителството на спортни зали е най-добрата грижа за младите хораМария Николова: Де и за техните майки, бащи и баби да имаше такава грижа! Нещо взе да ми става чоглаво и безнадеждно от толкова много лентички….Имам чувството, че времето е спряло, че оставка не е имало и кабинет Орешарски не е имало. Всичко се повтаря…
Господин Борисов, ако бях на Ваше място, щях да внимавам да не превръщам във врагове хора, които са разклатили доверието си в мен. Идват избори, а един враг води след себе си десетки други. Трябва Ви мнозинство в парламента, но начинът, по който процедирате с гостите на страницата си, поражда съмнения за по-масирана подкрепа. Информацията за стореното зло се разпространява с по-висока скорост от добрата новина. Как ще ме убедите сега, че трябва да гласувам за Вас, защото няма друга алтернатива? А защо ми е да го правя, като ми дадохте знак, че не сте се променил ни най –малко? Или да гласувам за Вас, а след това да излизам на улицата, за да Ви подсещам да си тръгвате?
Знам, че за някои от Вашите симпатизанти и това е решение и са го планирали отсега, но не и за мен. Предпочитам по-краткия път – да Ви попреча да постигнете пълно мнозинство сега, защото аз не съм убедена, че сте готов да управлявате мъдро и професионално държавата.
А причината да не съм убедена, са Вашите светски занимания с рязане на лентички, към които сте развили зависимост явно, и липсата на сериозни знаци, че ГЕРБ има програма, по която ще управлява качествено и отговорно. Не мога да се чувствам виновна, че на не намерих във Вашия профил информация, която да ме успокои.Но ще се чувствам виновна, ако продължа да Ви защитавам в реалния живот, да агитирам да се гласува за ГЕРБ. И преди съм имала съмнения, че постъпвам правилно, като си залагам име и авторите заради Вас, но сега вече съм сигурна, че трябва да се коригирам: ще се постарая да не получите по-голяма подкрепа, от тази която заслужавате. 90 депутата са ви напълно достатъчни.
И ще го направя не само защото сте ме блокирал. Времето ми е заето с по-важни неща от висенето на страницата Ви. Но ще се чувствам виновна, ако продължа да Ви защитавам в реалния живот, да агитирам да се гласува за ГЕРБ. И преди съм имала съмнения, че постъпвам правилно, като си залагам име и авторите заради Вас, но сега вече съм сигурна, че трябва да се коригирам: ще се постарая да не получите по-голяма подкрепа, от тази която заслужавате. 90 депутата са ви напълно достатъчни.
И ще го направя не само защото сте ме блокирал. Времето ми е заето с по-важни неща от висенето на страницата Ви. Актът по блокирането свидетелства, че не сте надживял диктаторските си навици. Моите съмнения отразяват съмненията на десетки хиляди други българи, които гледат на Вас като на последна възможност за повече разум в политиката. Тях как ще блокирате, за да не ви тревожат с неподходящи мнения? Ще наредите да ги издирят и провесят на електрическите стълбове?
Ако бях на Ваше място, щях да положа усилия да дам отговор на всеки един въпрос, който тревожи хората. Щях да си записвам всяко предложение, дори да изглежда абсурдно, защото то може да ми даде идея за друго, по-удачно решение на проблем. Ако блокирам тези, които не се държат с мен като послушници в манастир, това би било равнозначно на признание, че се страхувам от неудобни въпроси или мнения, тъй като нямам отговори, или не мога да ги опровергая.
Или защото не съм убедена в състоятелността на управленските си намерения.
Но така правят силните политици. Те са наясно, че потенциалът на народа трябва да бъде използван максимално, защото обикновените хора предлагат идеите си съвсем безкористно, без да искат хонорар за ноу- хау.
Другите, рано или късно се провалят, и отиват в историята.
Вие какъв път избрахте, г-н Борисов?
Накрая искам да Ви благодаря, че ме блокирахте, защото така ми дадохте мотив да напише всичко, което ми тежи.“Мария Николова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *