КТБ е ярък и може би единствен пример за това, как милиони хора наблюдават едно умишлено убийство и никой не реагира

КТБ е ярък и може би единствен пример за това, как милиони хора наблюдават едно умишлено убийство и никой не реагира

РАЗГОРЕЩЕНИТЕ ПРЕНИЯ И КОМЕНТАРИ ПОКРАЙ случващото се във и около КТБ показа висока степен на вопиюща финансова и икономическа неграмотност сред българското народонаселение. И тая неграмотност ловко бе насочвана и управлявана от журналисти, финансисти, политици и други манипулатори.
Снощи написах какво очаквам да се случи и то се случи. Нямам претенциите да съм пророк. Просто се опитвам да съпоставям фактите и събитията в тяхната последователност. Не се иска много ум, за да проумееш, че цялата история с т. нар. казус е един спекулативен и евтин, но много мерзък сценарий, който се реализира в съучастие с държавните органи, в частност прокуратурата. Нали разбирате, че сега прокуратурата би трябвало да повдигне обвинение срещу Искров и цялата шайка, наречена УС на БНБ, както правилно посочи Валентин ГЕОРГИЕВ?! Защото докладът на тия негодяи показва, че те престъпно са бездействали, докато едни лица са безобразничили.
Докато някои злорадо тържествуваха, че съдбата справедливо е наказала „алчните“ за лихви вложители, едни типове перфектно си свършиха работата.Не знам колко от вас се замислят върху въпроса какво следва оттук нататък. И се чудя защо вие не питате кои са най-големите кредитополучатели, взели милиони и милиарди от тая банка. Защо Прокопиев и Пеевски мълчат, а медиите им обърнаха курса на 180 градуса, откакто стана ясно, че КТБ отива към фалит?
Не ми се мисли за бюджетните и общински пари в КТБ. Не знам колко са вече фалиралите фирми, които имат пари в КТБ. И няма как да пресметна бройката на бъдещите безработни, които ще отидат в бюрата по труда и ще се хранят няколко месеца с парите на данъкоплатците. Не ми се мисли и за необслужените междуфирмени плащания и последствията от това.
КТБ е ярък и може би единствен пример за това, как милиони хора наблюдават едно умишлено убийство и никой не реагира. По никакъв начин.
Помислете и върху хронологията на събитията от дните на оставката на Борисов, та до наши дни.
От утре следва продължение. Което ще удари не само банковата система.Любо КОЛЬОВСКИ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *