Лобистът на НАТО, СПД /съпругът на първата дама/, призовава за повече пари за НАТО

Лобистът на НАТО, СПД /съпругът на първата дама/, призовава за повече пари за НАТО

Президентът пак призовава, този път индиректно от сайта си, за „повече НАТО“. Сега го играе загрижен за българската армия, дето я няма. Колко малко пари отделяло за нея Министерството на отбраната, тревожи се пастирката.
В навечерието на празника на Българската армия президентът Росен Плевнелиев заяви, че е необходима мобилизация на „сериозен допълнителен финансов ресурс“ за модернизацията на Въоръжените сили и определи като крайно недостатъчен бюджета на Министерството на отбраната.
„Членството в НАТО е основна гаранция за нашата сигурност, независимост и суверенитет, но това не е достатъчно“, подчерта президентът. Той напомни, че въпреки повишените изисквания към Въоръжените сили, бюджетът за отбрана като процент от БВП прогресивно намалява. „Държавата и обществото са в дълг към своята армия. Независимо от това, процесът на трансформация не трябва да спира, а да се адаптира към реалностите на динамично изменящата се среда на сигурност“, подчерта Росен Плевнелиев. Оказва се, че нещата стоят по различен начин. Ето как коментира това Галина Накова във Фейсбук:“Лобистът на НАТО, СПД, призова за повече пари за армията?!
Не се лъжете, че мисли за българската армия – нещата са далеч по-други. По директива на НАТО, страните-членки трябва да вдигнат до 2% от БВП вноските си, за това е цялата работа! Защото са за-къ-са-ли! Колко ли ще е комисионната на Роско и надолу по веригата?!“
Колаж: Ивайло Ангелов, СИЛАЗАД КУЛИСИТЕ.coм

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *