МАЩАБНИ КОРУПЦИОННИ РАЗКРИТИЯ С „БАСТУНИ” НЕ СТАВАТ, БРАТ…

МАЩАБНИ КОРУПЦИОННИ РАЗКРИТИЯ С „БАСТУНИ” НЕ СТАВАТ, БРАТ…

Моят приятел и колега Владимир Танев е написал знаково послание на стената си във Фейсбук: „Не зная защо, умишлено или неволно, се подминава много важна причина за голямата червена изборна загуба. Вотът на хората миналата година поиска категорично да бъде извадена на бял свят истината за управлението на ГЕРБ. Липсата на достатъчно воля и енергия разочарова не само електората на БСП. Ако нещо трябва спешно да се извърши на Позитано-20, то е мащабни корупционни разкрития. Ако имат затруднения с фактите, да следят по-активно Фейсбук…”.
По някаква ирония на съдбата преди да прочета умните му думи, преминах на галоп през две поръчкови тъпоумици – интервю с “уникума” на БСП, който може да докара всеки наистина умен човек в потрес – Димитър Дъбов и някаква оше по-поръчкова публикация в бившите ВАЦ-ови вестници, че ах, колко им било смешно и как се шегували управляващите и в БСП, че единственият, който не трябвало да се притеснява за смяната си като министър, бил Цветлин Йовчев…
Това, което си написал, Владо, е приказка за умни, аналитични и мислещи хора.
Не за Дъбчета, „бастуни” и измисленяци като станишко-гуцанчета.Мащабни корупционни разкрития, свързани с управлението на ГЕРБ, една година не се случиха, въпреки обещанията, не се случват и няма и да се случат.
Неведнъж съм го казвала в прав текст защо.
Първо, защото Цветлин Йовчев и Писанчевите служби са в пряка слугинска зависимост не само с определени фигури от ДПС, БСП, но и най-вече с ГЕРБ.
Второ, тази слугинска зависимост не е тяхна приумица, а схема на чорбаджиите им, които ги сложиха на тези постове. Станишко е последният, който козирува на спуснатото решение.
Трето, „бастуните” цветлиновци нямат нито професионалните качества, нито характерологични такива, за да проведат подобни разследвания. Тези лица единственото, което досега са правили в своята „профи” кариера е да пишат поръчкови доклади срещу посочени им мишени.
Четвърто, трябва да човек да е кьорав, олигофрен и малоумен, за да не си даде сметка, че в продължение на една година управлението на БСП и ДПС бе в продължаваща пълна симбиоза по общини с ГЕРБ. В МВР и ДАНС бяха умишлено назначени пълни безхаберници по места, за да не би да осъществят „мащабните разкрития” и това отврати и онези, които в живота си никога не бяха гласували на предишните избори за БСП, но го направиха единствено за да натирят завинаги сатрапското управление на ГЕРБ в забвението.
И ако някой наистина е виновен за връщането на бял кон на Боко във властта, това е вътрешният министър Цветлин Йовчев и шефа на ДАНС Владимир Писанчев.
Та, това е положението с „бастуните”, които и сега пак ще оцелеят. Защото държат за топките не само Станишев, Дъбчето и всичките смешници в БСП, а защото такава е повелята на сделката с Боко Тиквата.
Той отдавна си плати рестото да не го пипа ни Цацаров, ни Цацаровица, ни Мойесей.
Такива ми ти работи, Владо.
И това ще мине.
За сметката на България.Веселина ТомоваAfera.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *