Мераците на поморийския кмет секнаха, Военният санаториум остава държавна собственост

Мераците на поморийския кмет секнаха, Военният санаториум остава държавна собственост

Служителите на Болницата за долекуване продължително лечение и рехабилитация – Поморие ще имат възможност да работят в състава на „Вита“ ЕООД – Велинград, гласи съобщение на официалната уеб-страница на Министерсвтото на отбраната.
Процедурата по изпълнение на Решението на Министерски съвет № 996 от 17 ноември 2016 г. за преминаване на Болница за долекуване продължително лечение и рехабилитация-Поморие (БДПЛР-Поморие) към Многопрофилната болница за активно лечение и рехабилитация (МБПЛР) – „Вита“ ЕООД – Велинград започна от днес, 2 февруари. Ръководството на Министерството на отбраната твърдо деклалрира, че няма да допусне продажбата на имота и ще запази предназначението на лечебното заведение. Нито един от освободените цивилни служители на БДПЛР-Поморие, който желае да работи няма да остане без работа. Назначаването на освободените служители в новосъздадения клон към „Вита“ ЕООД – Велинград, ще се осъществява по нов щат, който обединява досега действалите основен и допълнителен щатове. До тогава всички освободени служители в изпълнение на Колективния трудов договор и Кодекса на труда ще получат обезщетение.
* * *Съгласно Решението на Министерски съвет, което влиза в сила на 2 февруари 2017 г., БДПЛР-Поморие ще излезе от състава на Военномедицинска академия и ще бъде предоставена за безвъзмездно управление на Министерството на отбраната. Имотът ще придобие статут на частна държавна собственост и ще бъде предаден на Многопрофилна болница за продължително лечение и рехабилитация „ВИТА”- Велинград (МБПЛР „ВИТА” – Велинград).
МБПЛР „ВИТА” – Велинград е търговско дружество на Министерството на отбраната със 100% държавна собственост и е включена в забранителния списък за приватизация от 2009 г. Откакто е станало търговско дружество през 2001 г. до момента, болницата работи на печалба, развива се много успешно и в момента е водещо лечебно заведение в страната в своята област.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *