МЪГЛЯВИНАТА КТБ. Дали казусът „КТБ“ не е всъщност ловък маньовър за отвличане на вниманието?

МЪГЛЯВИНАТА КТБ. Дали казусът „КТБ“ не е всъщност ловък маньовър за отвличане на вниманието?

Поредният протест пред БНБ ще се състои днес. Ще протестират вложителите на четвъртата по големина банка у нас – КТБ. Ще протестират, защото парите им са в тая банка, блокирани, замразени, откраднати, изнесени в чували и кашони – никой не знае истината за съдбата на тия проклети пари. По-точно, публиката не знае. Но има едни хора, които много добре знаят и си мълчат.
Сред знаещите е лицето Иван Искров, гуверньор на БНБ. Същият на 19 юни т. г. публично заяви, че КТБ е в добро състояние и призова вложителите да не си теглят депозитите, защото щели да застрашат националната сигурност. Два дни по-късно банката хлопна кепенци. Няколко дни по-късно се заговори, че Искров е изтеглил парите си от тая банка. Тия дни Искров категорично отказа да допусне граждански контрол в одита на КТБ.
Действията и приказките на Искров не предизвикаха никакви реакции от страна на компетентните органи. За сметка на това прокуратурата прави някакви лениви движения и от време навреме провежда рекордно кратки разпити с 3-4 от висшите служители на банката.До тук резултатите от всички действия и бездействия са равни на нула.
За сметка на това определени медии грижливо подклаждат огънчето на омразата и разделението. Щото, нали така, едни хора, много алчни за високи лихви, сега са наказани, а други хора доволно потриват ръчички и се радват, че изедниците най-сетне съдбата ги е наказала.
Встрани от вниманието на публиката остават десетки въпроси. Няма да ги фиксирам. Това го направиха работодателите и синдикатите, които безпрецедентно застанаха заедно на страната на измамените.Но най-големият въпрос е защо се допусна този пладнешки грабеж. Както и въпросът дали това не е първата атака срещу националната банкова система. Обществена тайна е, че има банки, които наистина с в критична ситуация. Дали казусът „КТБ“ не е всъщност ловък маньовър за отвличане на вниманието?
Затова си мисля, че днешният протест в действителност е протест срещу престъпното бездействие на институциите, а КТБ е само повод за протеста.Любо Кольовски

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *