Община Поморие няма да получи и цент европейско финансиране в периода 2014 – 2020 г. Кметът на Бойко Борисов може да си ходи. Лапаницата свърши!

Община Поморие няма да получи и цент европейско финансиране в периода 2014 – 2020 г. Кметът на Бойко Борисов може да си ходи. Лапаницата свърши!

Три общини от Област Бургас – Карнобат, Поморие и Малко Търново няма да имат достъп до европейско финансиране в новия програмен период 2014-2020,пише Флагман.бг
Първоначалната идея е била европейското финансиране за големите общински проекти да се раздели в две програми – първата Оперативна програма за развитието на селските райони, където попадат всички общини от селски тип със средно за страната население и втората – „Региони в растеж“, където са най-големите, както и тези на входно-изходните артерии на държавата.
Ако някой все още не е разбрал и забелязал, община Поморие е „селска“ община, от селски тип, а НЕ морска община като Несебър и Созопол!
Община Поморие влиза в списъка на общините, които ще останат с пръст в уста. Поморие е извадено от ОПРР и няма достъп до средствата в „Развитие на селските райони“. Което означава, че община Поморие остава без европейско финансиране!
Управлението на ГЕРБ в Поморие, в лицето на личния избор на Бойко Борисов – кметът Иван Алексиев, който преди това изкара близо две години като депутат на ГЕРБ, докара морското градче до „кривата круша“ – скорострелно далдисване в тинята.
Честито, поморийци! И пак да гласувате за Иван Алексиев и ГЕРБ!zadkulisite.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *