ОТВОРЕНО ПИСМО ДО ГЛАВНИЯ ПРОКУРОР. ВСЕКИ ЛИ, КОГОТО НЕДЯЛКО НЕДЯЛКОВ НЕ ХАРЕСВА, ЩЕ БЪДЕ ПОДЛАГАН НА „ТРИБУНАЛ“?

ОТВОРЕНО ПИСМО ДО ГЛАВНИЯ ПРОКУРОР. ВСЕКИ ЛИ, КОГОТО НЕДЯЛКО НЕДЯЛКОВ НЕ ХАРЕСВА, ЩЕ БЪДЕ ПОДЛАГАН НА „ТРИБУНАЛ“?

Недялко Недялков този път написа не сигнал до главния прокурор за някого, когото не харесва, а отворено писмо. Този път не му харесва Сашо Диков. „Устроил му трибунал по телевизията“.
Преди година Недялко Недялков, който харесва знакови лица, за които никога не пише нищо лошо, не хареса и сайта АФЕРА. За Веселина Томова – да не говорим колко не му харесва какво мисли. Тогава Недялко Недялков написа „програмен материал“, в който призова българските специални служби, в лицето на ДАНС, както и МВР, да се разправят веднага със сайта АФЕРА, както и с журналистката Веселина Томова.
Моментално с този зловещ призив, Недялко Недялков заведе дела срещу АФЕРА и Веселина Томова с огромни искове, защото е написала неща, които не му харесват, и които са свързани с неща от професионалното му битие, за които е получил „внезапна“ „амнезия“. Заедно с това по безпрецедентен начин Недялко Недялков призова всички да съдят сайта АФЕРА, като той ще поеме съдебните им разноски и адвокатските хонорари.
Напред във времето Недялко Недялков написа сигнал срещу „Протестна мрежа“ до прокуратурата, като поиска да бъдат проверени доходите на нейни представители. „Протестна мрежа“ не ни е любима по никакъв начин, още повече, че сме наредени и ние в нейния протестърски „черен списък“, но никога и по никакъв начин не сме имали намерение, заради това например, да пишем „сигнали“ до главния прокурор.
След като сигнала на Недялко Недялков до главния прокурор бе публикуван в сайта „Клуб Z“, моментално след това собственикът на сайта бе атакуван, че искал да сваля премиера Бойко Борисов и правителството.
Недялко Недялков не харесва и журналиста Васил Петев и неговия сайт BIG 5. И понеже не го харесва какво мисли, и на какво е бил очевидец, свързано с професионалното битие на Недялков, публикува тези дни една стара негова снимка, обявявайки я за актуална, и написвайки, че журналистът бил „имал проблеми с наркотици и разследван за присвояване на голяма сума“.
Днес Недялко Недялков е написал отворено писмо и срещу журналиста Сашо Диков, който го бе поканил в предаването си по Нова телевизия през отминалата неделя. Сашо Диков попита в качеството си на журналист Недялко Недялков изтеглил ли си е непосредствено преди затварянето на КТБ милионите, които е държал там. Впрочем, въпрос, отговора на който бе обществена тайна и публикуван в медии назад във времето. Сашо Диков не каза, че Недялко Недялков е грабител, крадец или престъпник, а попита дали е вярно това. Недялков му отговори, че си бил спечелил милионите „с честен труд“.
В резултат Недялко Недялков в „отворено писмо“ днес е призовал Сашо Диков:„Г-н Диков, в последния брой на вашето предаване, след като се поразкършихте словесно из сакралната тема за щенията на Фики Стораро да се сдобие с девствена годеница, се захванахте с моите лични спестявания.
Прочетохте в ефир информация за банковите ми сметки в КТБ, назовахте числа, наличности, салда, дати на тегления. Източникът ви бяха откраднати от одиторите на банката разпечатки, публикувани през лятото на сайта на „Протестна мрежа”.
Да оставим настрана, че това е погазване на закона за банковата тайна. Да оставим настрана, че едва ли има общо с етичния кодекс на медиите, подписан и от Нова телевизия.
Думата ми е за друго. Аз потвърдих във вашето предаване валидността на тази информация. Без да дължа някому отчет, защото не съм политик, не съм държавен служител.
Не помня на някой друг да са устройвали подобен трибунал по телевизията. Да са изчитали с прокурорски тон банковите му наличности и движенията по сметките му.
Сега, г-н Диков, очаквам същото и от вас. Надявам се, че сте мъжкар, както обичате да повтаряте. Щом броите парите на ваш колега-журналист, добре е да дадете отчет и за вашите собствени. Призовавам ви да отворите банковите си сметки и да обявите сумите по телевизията.
Публичен отчет – това е честното, това е реципрочното.
В противен случай ще приема, че сте изпълнили поръчка да ме дискредитирате.“
Господин главен прокурор, напълно сме наясно, че не Вие сте институцията, която отговаря за подобен вид поведение, но предвид факта, че написахте поздравително писмо до медията на Недялко Недялков, акламирайки неговата „журналистическа дейност“, питаме смирено – всеки ли, когото Недялко Недялков не харесва какво мисли, ще бъде подлаган на „трибунал“. Важно ни е да знаем Вашето „вътрешно убеждение“.
Afera.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *