Пасарелката в Ахелой удари на камък, но заигравките на БСП с кметове на ГЕРБ ще върнат Борисов на власт

Пасарелката в Ахелой удари на камък, но заигравките на БСП с кметове на ГЕРБ ще върнат Борисов на власт

Жителите на Ахелой скочиха срещу предложението на герберския кмет на община Поморие, Иван Алексиев, за изграждане на пешеходен мост на най-натовареният пътен участък, намиращ се в центъра на града: „Животът ни е почернен, кой го внесе този проект и от къде ще се финансира?”, настояваха да научат присъстващите на общественото обсъждане. Наложи се Иван Алексиев да обяснява, че проектът не е внесен. А заместникът му, транспортният инженер Кунчо Гайдов, покрай пасарелката, изскочи и с някаква друга транспортна схема.На 17 април Иван Алексиев заедно с областния управител Павел Маринов и представители на Агенция „Пътна инфраструктура” са били на среща в Комисията по безопасност на движението по пътищата към Министерството на вътрешните работи, за да защитят проекта за изграждане на надлез с асансьори в Ахелой. Уж няма проект, не е минало общественото обсъждане, а те го презентират и търсят финансиране. Очаква се парите да бъдат отпуснати от Фонда за безопасност на движението, ръководен от Цветлин Йовчев в качеството му на министър на вътрешните работи.Ахелойци искат спешни действия от правителството не за пасарелка, а за изграждане на околовръстния път към Слънчев бряг.
„Обещавахте, а сега ни хвърляте прах в очите”, припомниха на Алексиев предизборните му обещания, но той се оправда, че правителството вече не е на Бойко Борисов. И си изми ръцете с правителството на Орешарски – „ново правителство, нови приоритети”. Като наблегна, че Бойко Борисов не е на власт и за това обходен път няма да има на този етап.
”Чувам тука коментари, че това се прави сега, за да се откраднат едни пари, а стойността на проекта е от 150 до 180 хиляди лева. Ако мислите, че от 180 хиляди лева могат да се откраднат пари – напротив.”, каза кметът Иван Алексиев. Според него, от проекти за 180 хиляди лева не могат да се крадат пари. Не стана ясно – дали от проекти, надхвърлящи тази сума, може да се краде.
Кметът на Поморие искаше неговото – премахване на светофара и изграждането на пасарелка между улиците „Слънчев бряг“ и „Цар Симеон“, а заместникът му по строителството, Кунчо Гайдов, се интересуваше дали ще мине неговата схемичка – направата на допълнителна лента на улицата „Слънчев бряг“.Ахелойци изразиха категоричното си несъгласие за изграждането на пешеходен мост с асансьори. Те настояват за обходен път, както е обещал Иван Алексиев в предизборната си кампания. Разширяването на кръстовището се прие.Докато правителството на Орешарски работи много добре с кметовете на ГЕРБ и се отпускат пари за щяло и нещяло, кметовете на ГЕРБ го закопават. Но явно общите им интереси са с приоритет пред интересите на гражданите. Не само в община Поморие, а вероятно във всички ГЕРБерски общини. От БСП още не са разбрали, че им се даде възможност за съставяне на правителство, за да разследват управлението на ГЕРБ, което включва и операциите извършвани от кметовете от ГЕРБ /при управлението на Борисов/, през които минават парични потоци от европейските и държавните фондове. Но вместо да ги разследват, сегашните управляващи работят много добре с тях. Какво означава „много добре” на всички е ясно. Не може в предизборната кампания на БСП да се говори, че от ГЕРБ са се облагодетелствали, че е имало източване на евросредства, че са се печелили обществени поръчки от „точните“ фирми, а сега да се работи много добре с кметовете на ГЕРБ.
„Работим много добре“, след предизборна кампания, мотивирана с категоричната заявка за антигерб-политика и гръмки изказвания, че са управлявали престъпно, е меко казано нагло.
И в случая, въпросът не е за 180 хиляди лева, а принципен.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *