Президентът на Русия посети щаба на войските, участващи в „специалната военна операция“

Президентът на Русия посети щаба на войските, участващи в "специалната военна операция" - 1

Президентът на Русия посети щаба на войските, участващи в „специалната военна операция“

Руският президент Владимир Путин се срещна с представители на висшето военно командване в щаба в Ростов на Дон на войските, участващи в така наречената специална военна операция в Украйна, съобщиха рано тази сутрин руски медии, цитирани от Ройтерс.

Руските агенции цитират изявление на Кремъл, но причината за посещението не се уточнява.

„Президентът изслуша докладите на началника на генералния щаб Валерий Герасимов, на командващите направления и други висши офицери от войсковата групировка“, участваща в бойните действия в Украйна, отбеляза Кремъл.

Впоследствие телевизионният канал „Россия-24“ излъчи видеокадри от посещението.

На тях Путин пристига в щаба с автомобил, след което го посреща Герасимов. Президентът и началникът на генщаба тръгват към команден пункт, където пред тях докладва началникът на Главното оперативно управление и първи зам.-началник на генщаба Сергей Рудской: „Другарю върховен главнокомандващ, офицерите от посочената категория са събрани за службено съвещание“. Президентът приветства присъстващите: „Другари офицери!“, след което започва съвещанието. От него бяха публикувани само няколко кадъра без звук, защото то се провежда при закрити врата.

Путин нееднократно е посещавал щаба на войските, участващи в бойните действия в Украйна в Ростов на Дон. Той присъстваше на съвещание там и изслуша доклади и в средата на март – тогава, когато за пръв път посети Мариупол, отбелязва ТАСС. Путин пристигна в щаба и на 31 декември 2022 г. и оттам направи новогодишното си обръщение към нацията.

Още пò преди това руският президент посети обединения щаб на войските, участващи в така наречената СВО в средата на декември. През април тази година той посети щаба на войсковата групировка „Днепър“ на херсонското направление и щаба на Националната гвардия „Восток“ в самопровъзгласилата се Луганска народна република.

Източник: БТА

 

Източник Fakti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *