ПРОМИВАНЕ НА МОЗЪЦИ, ЖИВЕЕЙКИ В ТОЗИ АНАДОЛСКО-ЕВРО-АТЛАНТИЧЕСКИ БУЛАМАЧ

ПРОМИВАНЕ НА МОЗЪЦИ, ЖИВЕЕЙКИ В ТОЗИ АНАДОЛСКО-ЕВРО-АТЛАНТИЧЕСКИ БУЛАМАЧ

Понеже знам, че дебелият кюп Боцко и помакът Асан Раимов четат АФЕРА малко тема за размисъл в насока, защо се превърнахме в предатели и родоотстъпници. Учебникът по история за 3-ти клас „учи“ малките деца, че българите живеели добре по време на Турското робство, а Съединените щати, забележете, не някой друг, а Съединените американски щати, са „подкрепили Априлското въстание“. Машала, така се прави промиването на мозъци, започва от все по-ранна възраст.
Българската история отдавна е представлявана тенденциозно и манипулативно в учебниците, а опита да се извърши подмяна на ценностите и историческата памет на нашия народ продължават с всякакви гнусни и отвратителни действия като премахването на велики български автори, защото творчеството им е неудобно пред нашите нови „партньори“ и не се вписва в „евроатлантическите ценности“, които ни убеждават, че „изповядваме“.
Трудно е иначе да бъде обяснено как така днес сме „партньори“ с Турция в НАТО, какво ни чака, когато Турция стане „бъдещия стълб на Балканите“, каквато роля отреждат американците на съседната ни държава в региона ни. И ако дори просто погледнем – повечето държави в НАТО са били против България в цялата й история, както Великобритания, която силно е подкрепяла Османската империя, например. Може би за това е много важно темата за освобождението на България и Турското робство, колкото и да е трудно, да бъде изкривена, защото тя не може да бъде подменена така лесно, както други въпроси от нашата история.
Във въпросния учебник – „Човек и общество“ за 3-ти клас дори се стига до твърдението, че САЩ е подкрепила Априлското въстание. За тази безумица и още други, съдържащи се в „учебника“, сам алармира директорът на историческия музей в Добрич – К. К. „За Османската империя ще научите, че „немюсюлманите имали право да изповядват вярата си… в семействата си българите говорели родния език, създавали песни, празнували празници… в общите села християни и мюсюлмани живеели заедно, а в труда и празника човешките връзки надмогвали различията“ (стр. 60). Въобще идилия, мед и мляко текат по улиците, а доволната рая пее радостни песни за султана”, коментира историкът с възмущение.
Това обаче не е най-страшното в учебника за третокласници. В урока за цар Симеон Велики на 48 стр. ще научите, че „Цар Симеон водил продължителни войни с Византия, но те не оставили трайни следи в българското минало“. Защо в такъв случай са го наричали Симеон Велики не става ясно. Последният български цар Иван Шишман от Второто Българско царство пък въобще не е споменат дори и с една дума.
За още по-голям срам на авторите Апостолът на Свободата Васил Иванов Кунчев, известен като Левски, е представен като организатор на някакво въстание, но срещу кого и защо – остава пълна тайна, може би дебелият кюп Бойко Борисов ще ни разясни нали е доктор, хахахаха .
Особено покъртително е описано залавянето и обесването на Левски. Цитатът в този урок на стр. 66 гласи: „Той създал комитети за подготовка на общо въстание… но ПОЛИЦИЯТА заловила Апостола и съдът го осъдил на смърт. Присъдата била изпълнена в покрайнините на София“. По въпроса толкова, обесването не е споменато…стихотворенията хич не ги четете, няма обесване. Възможно е Левски сам да си е купил въжето и да се е самоубил. И ако това ви звучи скандално, почакайте да стигнете до страница 68, където е описано Априлското въстание. От там ще научите новината, че въстанието е съпроводено с протести в САЩ!!! Да, няма грешка – Америка се вдигнала на протест – какви демократи и хуманисти само!
В тази страна още има хора, които не знаят към днешна дата къде се намира България, но през 1876 г. всички са се вдигнали на протест! Ето и точния цитат: „Хората в Западна Европа и Съединените щати протестирали срещу султанската власт“. Добре, че са били западните европейци, повечето от чиито държави са подкрепяли „болния човек на Европа“ поради личните си интереси и американците. И нали казват първо, че било много хубаво Турското робство – от какво са се възмущавали и срещу какво и кого са протестирали тогава тези демократи и хуманисти в Америка? И в крайна сметка защо празнуваме, че сме се освободили, от какво сме се освободили – явно някой пак е объркал реалността с желанията си за промиване на мозъци? И още колко дълго ще помним какво празнуваме, живеейки в този анадолско – евро-атлантически буламач?omon
Източник: Afera.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *