Размразиха строежа на култов проект в най-активния имотен пазар

Размразиха строежа на култов проект в най-активния имотен пазар - 1

Размразиха строежа на култов проект в най-активния имотен пазар

Властите на Дубай одобриха нов план за развитие на най-големия изкуствен остров под форма на палма – Palm Jebel Ali. По този начин беше възобновен проект, спрян от глобалната кредитна криза през 2008 г. и остави стотици купувачи в неизвестност.

Новият генерален план на Palm Jebel Ali ще включва 80 хотела и курорти, а бреговата линия на емирството ще се увеличи със 110 километра. Районът, който се очаква да подслони до 35 000 семейства, вероятно ще включва луксозни имения и апартаменти. Приблизително една трета от обществените му съоръжения ще бъдат захранвани от възобновяеми енергийни източници.

Възраждането на Palm Jebel Ali идва на фона на съживяване на пазара на имоти в емирството, който се облагодетелства от притока на имигранти, сложил край на седемгодишен спад и довел до рязко покачване на цените на имотите и наемите.

Държавният предприемач Nakheel PJSC за първи път представи Palm Jebel Ali Fronds и The Palm Jebel Ali Water Homes през 2003 г. Проектът, който се намира на около 50 километра от центъра на Дубай, се състои от 17 „палмови листа“ и е предназначен да бъде домакин на яхтени пристанища, тематичен парк, крайбрежни вили и хиляди къщи на кокили.

Няколко години по-късно проектът е изоставен. Докато много инвеститори оттогава са разменили покупките си за алтернативни имоти на Nakheel, на други е предложено възстановяване на сумите, набрани от предприемача, докато не прекратява работата по проекта през 2009 г.

Търсенето на луксозни имоти над 10 млн. USD рязко нарасна, което помогна на Дубай да се доближи до Лондон и Ню Йорк. Според доклад на компанията за недвижими имоти Knight Frank, 88 от тези къщи са били продадени в Дубай през първото тримесечие на 2023 г.

Една от водещите агенции за имоти в България – Luximmo, предлага и пълно обслужване на български клиенти за покупка на имоти в Дубай. На разположение на нашите сънародници са десетки актуални предложения от пазара, както и професионален български консултант по имоти в Дубай, който поема клиентите на място и им съдейства в цялостния процес.“

Подробна статистика за средните цени на имоти в България по градове и квартали може да видите ТУК

 

Източник Fakti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *