РПГ: БОЙКО Е ЛИЦЕ НА КОРУПЦИЯТА, УПРАВЛЕНИЕТО НА ГЕРБ Е ПРЕСТЪПНО И ТРЯБВА ДА БЪДЕ ОСЪДЕНО КАТО ТАКОВА!

РПГ: БОЙКО Е ЛИЦЕ НА КОРУПЦИЯТА, УПРАВЛЕНИЕТО НА ГЕРБ Е ПРЕСТЪПНО И ТРЯБВА ДА БЪДЕ ОСЪДЕНО КАТО ТАКОВА!

Цветанов на нокти – изпраща любимия си комисар да слухти на срещата на РПГ в Бургас.Докато присъстващите в залата обсъждаха многобройните нередности, явни злоупотреби и неспазване на закона от бургаските представители на ГЕРБ, скрит зад вратите на хотела да слухти бе забелязан шефът на бургаската полиция Милен Димитров, познат още като любимия комисар на Цветан Цветанов. След като разбра, че анонимността му е нарушена, шефът на МВР- Бургас напусна хотела почти тичешком.
„Движение за справедливост – РПГ“ учреди клуб на съмишлениците си в гр. Бургас и избра за негов председател Наско Комитов – адвокатът, запознат отблизо със злоупотребите на ГЕРБаджии в града. На срещата присъстваха членовете на РПГ Николай Цонев, Пламен Стоянов, Мария Кузманова, подкрепени от бащата на тенесистката Сесил Каратанчева- Радослав Каратанчев.Докато присъстващите в залата обсъждаха многобройните нередности, явни злоупотреби и неспазване на закона от бургаските представители на ГЕРБ, скрит зад вратите на хотела да слухти бе забелязан шефът на бургаската полиция Милен Димитров, познат още като любимия комисар на Цветан Цветанов. След като разбра, че анонимността му е нарушена, шефът на МВР- Бургас напусна хотела почти тичешком.
„Съжаляваме, че г-н Димитров напусна хотела толкова бързо и не успяхме да го попитаме защо организира срещи с представители на бизнеса в неработно време и как, ако те не се отзоват, след това срещу тях се предприемат скроени полицейски акции. Но поне се радваме, че Цветанов вече не ни слуша със СРС-та, а ни изпраща лично присъствие“, коментира с усмивка Николай Цонев.В изпълнение на основната цел на движението – да се бори за равенство пред закона, на срещата бе представена официална декларация, която ще бъде връчена за внасяне в Народното събрание на депутата Борислав Гуцанов – също член на РПГ. Целта на тази декларация е да призове народните представители да осъдят като ПРЕСТЪПНО управлението на ПП ГЕРБ с министър-председател Бойко Борисов.Ето и текста на декларацията:
Д Е К Л А Р А Ц И ЯНие, членовете на „Движение за справедливост – РПГ“, предлагаме на вниманието на народните представители на 42-то Народно събрание настоящата декларация, с която да се осъди като ПРЕСТЪПНО управлението на ПП ГЕРБ с министър-председател Бойко Методиев Борисов.
Мотивите ни да представяме към Вас това искане са следните:
· ПРАВИТЕЛСТВОТО НА ГЕРБ Е ОСИГУРИЛО „ПОЛИТИЧЕСКИ ЧАДЪР“ НАД ТРАФИКА НА НАРКОТИЦИ ПРЕЗ БЪЛГАРИЯ:
Според Доклад на Държавния департамент на САЩ за стратегията за контрол над наркотиците от 2011 година:
„България е в списъка на “страните, предизвикващи загриженост” за пране на пари, а български организирани престъпни групи действат на територията на Италия, откъдето се внасят наркотици през Африка. Също така, България е транзитна страна за хероин и кокаин и производител на нелегални наркотици. В страната се отглежда само канабис, предимно за вътрешния пазар.
При тези реалности и ако е борбата с организираната престъпност е било реално високо ефективна, както прокламират бившите управници от ГЕРБ, то следва и резултатите от дейността на Агенцията да показват заловени големи количества наркотици.Но какво показва официалната статистика?
· През 2009 г., заловеният кокаин в България е 234 кг, а през 2011 г. заловеният кокаин в България е 650 ГРАМА.
· През 2012 г. в България са заловени НУЛА грама амфетамини.
Резултатите са красноречиви!
Това е действителната борба с наркотрафика през управлението на ГЕРБ.. или за ЛИПСА на каквато и да е борба и наличие на ЗАЩИТА от тяхна страна.
· ПРАВИТЕЛСТВОТО НА ГЕРБ Е ДОПРИНЕСЛО ЗА РАЗВИТИЕТО НА ПРЕСТЪПНОСТТА И КОРУПЦИЯТА В БЪЛГАРИЯ И Е ПРОВЕЛО МНОЖЕСТВО НЕЗАКОННИ АКЦИИ
Въпреки предоставените милиарди, бившият вътрешен министър Цветан Цветанов се оказа неспособен да се справи с престъпността и корупцията. Резултатът – ПР-акции на фона на огромен ръст на битовата и на организираната престъпност.
В „името на добрата статистика”, която да бъде представяна пред обществото, над 700 от акциите на МВР при управлението на ГЕРБ са били проведени незаконно. Това са около 60% от всичките 1300 операции за четири години. При тях са употребени сила и помощни средства, без да е имало нужда. 200 от тези 700 акции дори не са били наредени по каналния ред, а с устно разпореждане или по телефона. Арестите са извършвани от групите за задържане на закритата Главна дирекция за борба с организираната престъпност (ГДБОП), баретите и отряда “Кобра” на столичната полиция.
Шумно рекламираните операции с колоритни имена като “Недосегаемите”, “Дупетата”, “Цигараджиите”, “Огнярите”, “Захарно петле” по времето на Цветанов са един от най-сериозните поводи за гордост на бившия министър. При тяхното провеждане е оказвано репресивно отношение и са използвани незаконни средства, само за да се осигури висок рейтинг на Цветанов.
· ПРАВИТЕЛСТВОТО НА ГЕРБ Е НАРУШИЛО МНОГОКРАТНО ЗАКОНИТЕ И Е НАМАЛИЛО ВОЕННАТА ГОТОВНОСТ НА СРЕДСТВАТА ЗА ОТБРАНА НА БЪЛГАРИЯ
При нерегламентирано използване на „Авиоотряд 28“ е нарушено законодателството на България, касаещо въздухоплаването.
Макар „Авиоотряд 28“ да няма лиценз за извършване на търговски полети, същият е бил многократно използван за осъществяване на такива. Всеки летателен маршрут и съответните разходи по него са били подписвани от един-единствен човек в държавата, а именно министър-председателят Бойко Борисов. Той е разрешавал лично полетите на Авиоотряда. Плащани са полети и летищни такси, но не и средства за амортизация.
Най-важното, с осъществяването на тези полети е нарушена бойната готовност на ВВС, изразходван е бойният капацитет и са причинени разходи на стойност 6 млн. лв.
· ПРАВИТЕЛСТВОТО НА ГЕРБ Е ДОПУСНАЛО И ТОЛЕРИРАЛО ПОЛИЦЕЙСКО НАСИЛИЕ, ОГРОМЕН РЪСТ НА ПОДСЛУШВАНИЯТА С ЦЕЛ НЕРАЗКРИВАНЕ НА ПРЕСТЪПЛЕНИЯ, ПРИТИСКАНЕ НА БИЗНЕС И ПОЛИТИЧЕСКИ ОПОНЕНТИ.
· ПРАВИТЕЛСТВОТО НА ГЕРБ Е НАЗНАЧИЛО СПОРНИ ФИГУРИ, ОБЩЕСТВЕНО ИЗВЕСТНИ С ВРЪЗКИТЕ СИ С ОРГАНИЗИРАНИ ПРЕСТЪПНИ ГРУПИ НА КЛЮЧОВИ ПОЗИЦИИ В СПЕЦСЛУЖБИТЕ, ГДБОП И ДР.
През периода на управление на ГЕРБ, медийно бе създадена илюзия за демократизъм в страната.
Но реалността е различна. Вместо да се бори с корупцията, кабинетът на Бойко Методиев Борисов се превърна в ЛИЦЕ на корупцията – Мишо Бирата, котараци, каратисти, паши, калинки и пр.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *