РПГ: Прокуратурата да си прочете закона – Цветанов трябва да бъде осъден най-малко на 10 години

РПГ: Прокуратурата да си прочете закона – Цветанов трябва да бъде осъден най-малко на 10 години

Днес Софийският градски съд разгледа делото на бившия министър на вътрешните работи Цветан Цветанов за длъжностно присвояване на 50 хил. лв. от бюджета на МВР. Прокуратурата поиска пет години затвор и конфискация на имущество. Повдигнатото обвинение към Цветанов е че е изплатил тези пари на бившия шеф на антимафиотите във Велико Търново – Орлин Тодоров, за заплати и обезщетения за период, в който Тодоров вече е разследван и се намира в следствения арест.
Представители от Движението за справедливост –РПГ реагираха остро на поисканата присъда от Прокуратурата за Цветанов. „Повечето от нас са усетили силата на правосъдната ни система и как върху нея може да бъде оказван политически натиск в нечия полза или вреда. Това е и целта ни – да не допускаме това, което ние сме изживели да се повтори – законите са едни и трябва да действат еднакво за всички“, заявяват от РПГ.
„Съдът трябва да раздава справедливост, а не да обслужва интересите на определени хора от бившото правителство. Щом като има повдигнато обвинение срещу Цветанов за длъжностно присвояване на 50 хиляди лева, то това е присвояване е в особено големи размери. Наказателният ни кодекс гласи: „Длъжностно присвояване в особено големи размери, представляващо особено тежък случай, наказанието е лишаване от свобода от десет до двадесет години“. Да поискаш 5 години затвор за 50 000 лева е смешна и жалка политическа поръчка“, коментира председателят на „Движение за справедливост – РПГ“ Николай Цоневzadkulisite.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *