Румен Радев: Ще следя отблизо за нулева толерантност на служебното правителство към случаите на корупция

Румен Радев: Ще следя отблизо за нулева толерантност на служебното правителство към случаите на корупция

Oт днес България ще бъде управлявана от служебно правителство.То има ясно очертани приоритети – осигуряване на нормалното функциониране на държавата до следващото легитимно правителство, провеждането на честни избори, подготовката на председателството на Съвета на Европейския съюз. От изключителна важност е гарантирането на финансовата, социалната и икономическата стабилност на страната ни, реда и сигурността на българските граждани.
Служебното правителство ще работи в сложна вътрешнополитическа и международна обстановка. Геополитическата среда е нестабилна и непредсказуема. Всички разбираме, че в тази сложна ситуация на страната е необходима сигурност, стабилност, изпълнение на важните задачи за обществото и държавата.
Основната мисия на служебното правителство е организирането, подготовката и провеждането на свободни и честни избори. Те трябва да позволят на българските избиратели да заявят ясно своята воля. Служебното правителство трябва да предприеме всички необходими мерки за недопускане на изборни манипулации и действия, опорочаващи изборния процес.
Нека е ясно, че служебното правителство няма как да изпълни пълноценно служебните задачи, ако не извърши задълбочен експертен анализ на състоянието на всяко едно министерство и на държавата като цяло. Ще настоявам при установяване на случаи на порочни практики в управлението, довели до ощетяване на държавата, тези случаи да бъдат осветлени и прекратени.
Ще следя отблизо за нулева толерантност на служебното правителство към случаите на корупция, за почтеност и прозрачност в работата на министрите и на администрацията. Ще следя за спазването на върховенството на закона.
Призовавам служебното правителство да запази надпартийност и институционален суверенитет в развихрилата се вече предизборна борба!
Ген. Румен Радев
Президент на Република България

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *