СОЛИДАРНОСТТА Е КУХА ДУМА. ТУЖУРКАТА Е ПРЕСТИЖ И АВТОРИТЕТ

СОЛИДАРНОСТТА Е КУХА ДУМА. ТУЖУРКАТА Е ПРЕСТИЖ И АВТОРИТЕТ

Тая отвратителна история от снощи, когато банда скотове, наричани роми, пребиха две момчета в столичен автобус, е поредната стъпка в ескалацията на безконтролността, която позволява на човекоподобията да вършат безобразия и жестокости. Мутантите са продукт на четвъртвековно безхаберие на властта. За 25 г. се наплодиха няколко поколения подхора, които са недосегаеми. За тях няма закони, няма правила, няма власт. Оправдават се, че са такива, защото нямат работа. А нямат работа, защото не само че са необразовани, ами са направо неграмотни. Приказките за интегриране на такива индивиди са алабализми и прикриват кражбата на огромни пари, които потъват в джобовете и сметките на техните главатари.
Всичко това е общоизвестно. Но по-важното за мен е, че в автобуса са пътували и българи. И не са се намесили, когато 20-те скота пребиват две момчета. С особена жестокост. Досетих се за думата „солидарност“. Много кухо издрънча тая дума. Предположих ситуацията огледално – 20 българи пребиват две циганчета. Нали знаете какво би станало тогава? Въпросният автобус щеше да бъде нападнат за минути от най-малко 200 маймуни от близкото гето.
И друго ми изплува в съзнанието. Как хищниците нападат стадата тревопасни. Тревопасните също имат аргументи – рога, копита, тегло. А един прегладнял лъв се врязва в стадото и животните се разбягват в различни посоки, а гладният хищник необезспокояван изяжда жертвата.
Ние сме се поставили в състояние на тревопасно стадо. Никой не реагира на смрадливите и агресивни човекоподобия.
Не обвинявам никого. Самият аз не знам какво бих направил в подобна ситуация – може да се уплаша, да се свия в ъгъла и разсеяно да разглеждам пейзажа през прозореца. Не казвам, че непременно и задължително бих скочил на тия изроди. Не знам.
Чудя се защо полицията не е реагирала, защото е имало подаден сигнал, не един, срещу тия звероподобия. Защо шефът на районното не е привикал родителите на животните или съответния ромски лидер от махалата? Никога няма да стане ясно тоя шеф изобщо направил ли е нещо, за да предотврати това безобразно и напълно излишно насилие?
Иначе да се стреля с РПГ по един кокошкар е дело значително по-престижно и представително. Престижно е да си развяваш тужурката и камерите със страхопочитание да отбелязват небрежно пъхнатия в колана ти „Глок“, а физиономията ти да излъчва мачовска решителност.
ИЗОБЩО НЕ СИ ЗАДАВАМ ВЪПРОСА ДАЛИ ТАКАВА ЗВЕРСКА ИДИОТЩИНА БИ МОГЛА ДА СЕ СЛУЧИ В КОЯТО И ДА Е ДРУГА ЕВРОПЕЙСКА СТОЛИЦА.
И аз отивам да преживям.Любо Кольовски, журналист и консултант

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *