Социалистите в София се обединиха зад Ваня Григорова за кандидат-кмет на столицата

Социалистите в София се обединиха зад Ваня Григорова за кандидат-кмет на столицата

Социалистите в София се обединиха зад Ваня Григорова за кандидат-кмет на столицата

Районните конференции на БСП в София дадоха пълна подкрепа за явяване на местните избори в столицата с широка местна коалиция и за издигане на Ваня Григорова за кандидат за кмет. Това съобщиха от пресцентъра на Градския съвет на БСП-София.

Това е резултатът от проведените конференции на всички 24 районни организации на социалистите в София. Този процес по издигане на кандидати за кметове от районите и обсъждане и избиране на начина на явяване на партията на местните избори на 29 октомври продължи малко повече от два месеца.

Той ще завърши на 2 септември, когато ще се състои Градската конференция, посочват от местната организация.

Нашето явяване на местния вот с широка местна коалиция е единственият начин да спрем „Сглобката“ в София, коментира председателят на БСП-София Иван Таков.

„Повече от два месеца водя преговори с наши потенциални партньори за явяване на местните избори. Вече с почти всички имаме принципни договорки и съвсем скоро ще можем официално да обявим сформирането на местната коалиция“, заявява Таков.

В края на юни от „Продължаваме промяната“, „Демократична България“, „Спаси София“ и гражданската организация „Екипът на София“ издигнаха кандидатурата на Васил Терзиев за кмет на София.

По-късно от „Възраждане“ номинираха за поста депутата Деян Николов.

В надпреварата за нов градоначалник на София влезе и Вили Лилков, зад чиято кандидатура до момента застават БЗНС-София, КОД, „Движение за демократично действие“.

От партия „Изправи се, България“ предлагат за кмет на София Никола Вапцаров. 

 

Източник Dir.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *