С прости думи, като за прости хора, решаваш прости проблеми за милиарди!

С прости думи, като за прости хора, решаваш прости проблеми за милиарди!

Една от най-упорито набиваните опорни точки на ГЕРБ се изчерпва с две думи – заеми и фалит. Бойко Борисов не си прави труда да се обосновава, често лъже нагло и безпардонно (не се изключва варианта да лъже от незнание), но винаги се посочват срокове за фалита. И тези срокове, както си му е реда, никога не се сбъдват.
Интересното в случая е друго!
Ами заемите, взети от кметовете на ГЕРБ? Те заробващи заеми ли са и водят ли до фалит? Топлофикация София, например, има 700 млн. лв /седемстотин милиона лева/ задължения. Ако прибавим задълженията и теглените заеми от Пловдив, Варна и Бургас, сумата със сигурност се закръгля над милиард. Например, във Варна заемите, теглени от Кирил Йорданов -„личен избор №1” на Бойко Борисов, продължиха да се множат и при „личен избор № 2” на Бойко Борисов – Иван Портних. И никой не си задава въпроса намалява ли дълговото бреме на Варна или се увеличава. Че то, за дълговете, направени от ГЕРБ в софийската Топлофикация никой не пита, какво остава за Варна някой да се сети.
И понеже сериозна дискусия по темата няма, съвсем спокойно можем да ползваме лексиката на… Бойко Борисов. Според него, Кабинетът ще се откаже да управлява „след като доокрадат бюджета“.
Заменяме кабинет с „кметовете на ГЕРБ” и всичко си идва на мястото – и краденето, и общинските бюджети заедно с дълговете, и фалитите!
То било проста работа това финансите, бре! С прости думи, като за прости хора, решаваш прости проблеми за милиарди!
За малко да забравя! Октомври чакаме фалити на общините на ГЕРБ!
Питате защо?
Защото така!Антон Луковnakratko.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *