Тайван с амбиции да се превърне в Силиконовата долина на Азия

Тайван с амбиции да се превърне в Силиконовата долина на Азия

Вицепрезидентът на Тайван Лай Чинг-те заяви, че се е ангажирал да издигне репутацията на Тайван в международната общност и да превърне страната във водещ пример в демократичния свят.

Лай направи своето изявление по време на банкет в Сан Франциско при своето посещение в САЩ по пътя към Парагвай. Той бе посрещнат от ръководителя на Икономическото и културно представителство на Тайпе в САЩ и от председателя на Американския институт в Тайван.

Лай благодари на САЩ за съдействието при организирането на транзита му и изрази решителност към емигрантите от Тайван за изграждане на мост между двете правителства.

Лай каза още, че много тайвански граждани са стартирали кариерата си в Силиконовата долина и след това са се върнали в Тайван, за да допринесат за сектора на полупроводниците в страната. Поради тази причина Тайван произвежда над 90% от съвременните чипове в света.

Тайван също играе и ключова роля в международните вериги за доставки, като Лай добави, че Тайван е решен да приложи редица политики в съответствие с международните търговски принципи като лоялна конкуренция и нулеви нетни въглеродни емисии с цел стимулиране на икономиката на страната.

Вицепрезидентът заяви още, че Тайван има най-добрите инженери, иноватори и рискови капиталисти и заедно със своята демократична система, изобилие от средства и всеобхватни вериги за доставка на технологии, той може да се превърне в Силиконовата долина на Азия.

 

Източник Fakti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *