Това е най-дивашката предизборна кампания от четвърт век насам. Целта е да отблъсне мислещите хора от урните

Това е най-дивашката предизборна кампания от четвърт век насам. Целта е да отблъсне мислещите хора от урните

Предизборната кампания бавно пълзи към кулминацията си. Следата по пътя й е отвратителна. Както и самата кампания. На публиката се пробутват разни спасителни акции, дарения на кози и телета, евтини номера и спекулации. Говорят се на висок глас съвършени глупости, като например обещанията на Бареков за 1 млн. работни места с прошепнатата уговорка, че това ще стане през втория му премиерски мандат.
Полуграмотните лесно се връзват на големите и неосъществими обещания. За широката маса продавачи на гласове всичко е спектакъл, някакво мачле в стила на Борисов, смешно и забавно. Резултатът няма значение. Важно е, че входът е свободен и раздават безплатни слънчогледови семки.
Грамотните са отчаяни и уморени. Лутат се в имитацията на изборите, сблъскват се с познати физиономии, амортизирани и изхабени през тия 25 г. и се чудят как да се измъкнат от лабиринта.
Младите се оглеждат към терминалите на столичното летище.
Никой или почти никой не чете платформи и програми. Никой не се вслушва в кресливите обещания и не се опитва да вникне в невнятния им смисъл.
От другата страна на сергията стоят купувачите на гласове, лакоми и настървени да се докопат на каквато и да е цена до парламентарните кресла.
Тази кампания ще остане в историята с това, че е най-дивашката кампания от четвърт век насам. И е може би най-безалтернативната кампания. Поради същата причина: амортизираните политици. Дори и тези, които досега не са били във властта нямат шанса да спечелят хорското доверие. Защото и те са компрометирани с неясния произход на парите си и демонстрациите на съмнителни връзки с типове от света на мутрите.
Всичко това ме кара да мисля, че гнусният процес е режисиран и целта е да отблъсне мислещите хора от урните. Масата на полуграмотните е най-стабилната гаранция за притежание на властта. Властта на мутрите.Любо Кольовски

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *