ТОП – СКАНДАЛ! ХОРА НА ЦВЕТЛИН ЙОВЧЕВ & ЙОРДАН БАКАЛОВ В СХЕМА ЗА КРИМИНАЛНА ПРИВАТИЗАЦИЯ НА ФИРМА „БМВ”

ТОП – СКАНДАЛ! ХОРА НА ЦВЕТЛИН ЙОВЧЕВ & ЙОРДАН БАКАЛОВ В СХЕМА ЗА КРИМИНАЛНА ПРИВАТИЗАЦИЯ НА ФИРМА „БМВ”

Скандално известната фирма на МВР – „БМВ” е поставена „на тезгяха” без да има обявена каквато и да е процедура по евентуалната и приватизация, разкри АФЕРА. Чуждестранни компании, на които е предлагано „зад завесата” да я приватизират, са втрещени, защото за тях това е „ярка демонстрация на форма на корупция”.
Фирмата „БМВ”, която дълги години се подвизава като фирма на МВР, е била прехвърлена към Министерството на транспорта. Прави се без шум, тихомълком и това убягва от медиите.
Бившият вътрешен министър Цветлин Йовчев назначава за управител на „БМВ” мъжа на братовчедката на съпругата си – Стоян Шуплев.
Шуплев пък от своя страна назначава като консултант в „БМВ”, със заплата от няколко хиляди лева, бившия шеф на ОД на МВР – Пловдив Илиян Йорданов.
Илиян Йорданов започва да обикаля и трескаво да търси „партньори” за приватизацията на фирмата „БМВ”, при положение, че изобщо не се знае дали тази фирма ще бъде приватизирана, не е обявена каквато и да е процедура за нейна приватизация и затова дори няма никакво становище.
Бившият шеф на ОД на МВР – Пловдив троши хиляди левове и за заснемане на филми за презентация на фирмата, като целта, според експерти е, БМВ да бъде нулирана, да излезе на загуба и да може да се приватизира, тъй като е много апетитна.
Схемата се завърта по времето на Цветлин Йовчев като вътрешен министър. Според брилянтни източници на АФЕРА, „консултантът” Илиян Йорданов демонстрира близки отношения със сегашния служебен зам-министър на МВР Кирил Хаджихристов, и легендира, че бил съсед с Йордан Бакалов по Асеновградска линия.
АФЕРА разполага с факсимиле от кореспонденция на Илиян Йорданов, от което ясно личи как се предлага на чуждестранни компании да участват в „приватизацията“ на фирмата БМВ, въпреки че такава приватизация обявена няма. Чуждестранните компании са изумени от начина, по който се действа и определят това като „корупционна практика”. На всичкото отгоре БМВ е бивша фирма на МВР, в момента – към Министерството на транспорта.Afera.bgП.П. В документа, който публикуваме умишлено сме изтрили имената и координатите на чуждата фирма, към която консултантът на БМВ отправя оферти.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *