Ураганът „Хилари“ заплашва Мексико и Калифорния с катастрофални наводнения (ВИДЕО)

Тежка катастрофа с жертва на пътя за „Дунав мост” 2

Ураганът „Хилари“ заплашва Мексико и Калифорния с катастрофални наводнения (ВИДЕО)

Ураганът от четвърта категория „Хилари“ се приближи към мексиканския полуостров Баха Калифорния в петък, съобщиха от правителствената агенция на САЩ. Оттам предупредиха за животозастрашаващи и вероятно катастрофални наводнения.

Мексиканският полуостров Баха Калифорния обхваща два щата. В най-северния от тях в петък бяха отменени несъществени обществени дейности, включително училищните занятия до понеделник, а властите във втория по големина град в Мексико – Тихуана, призоваха хората във високорисковите зони да се преместят във временни убежища.

Журналист: Пожарите на Хаваите са причинени от климатичните промени и сушата

В южния щат на полуострова властите отложиха местен бейзболен мач и заявиха, че пристанищата ще бъдат затворени до късно в петък.

„Без да всяваме паника, всички трябва да вземем предпазни мерки и да се запасим с вода и стоки от първа необходимост у дома, без да прибягваме до паническо купуване“, заяви губернаторът на щата.

Заместник-директорът на NHC Джейми Роум предупреди за опасност от наводнения от Сан Диего до Лос Анджелис и Лас Вегас, като особено висок е рискът в района на Палм Спрингс.

„Хилари“ се движи на запад-северозапад със скорост от близо 19 км/ч и максимални постоянни ветрове от близо 215 км/ч, след като през нощта бурята беше повишена до категория 4.  

 

Източник Nova.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *