Установиха 19 незаконни каравани върху дюни в залива Вромос (снимки)

Установиха 19 незаконни каравани върху дюни в залива Вромос (снимки)

Установиха 19 незаконни каравани върху дюни в залива Вромос (снимки)

19 каравани, паркирали и престояващи в района на дюни и на морския плаж в залива „Вромос“ в нарушение на Закона за устройството на Черноморското крайбрежие, констатираха служители от РПУ-Созопол, осъществяващи проверки в последните дни след сигнал от Областна управа – Бургас, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Бургас.

Всички снимки вижте ТУК>>>

Собствениците на седем от караваните са получили полицейско разпореждане за премахването им, а собствеността на останалите 12 е в процес на изясняване, тъй като регистрационните номера на караваните са свалени и към момента същите са необитаеми. От днес несъобразилите се с полицейското разпореждане собственици ще бъдат санкционирани с актове.

За констатиране на нарушенията основна е ролята на Областна управа – Бургас, която спомага за точно локализиране на топографското положение на караваните – нарушители, тъй като в залива „Вромос“ е налице съсобственост на държавата, държавен горски фонд и частни стопани.

Проблематични са държавните зони, в които върху дюни и морския плаж са паркирани и престояват каравани, чиито собственици трудно могат да преценят дали нарушават закона.

Ето защо при констатиране на нарушението собствениците не се санкционират директно, а получават възможност сами да премахнат караваните си, уточняват от бургаската полиция.

С оглед предотвратяване на бъдещи нарушения от Община Созопол, на чиято територия е и залива „Вромос“, се ангажират с поставяне на информационни табели, които да указват зоните за безпрепятствено паркиране и престояване на каравани.

 

Източник Dir.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *