Флотът на САЩ изпрати в морето военни кораби, намиращи се в залива на Сан Диего

Флотът на САЩ изпрати в морето военни кораби, намиращи се в залива на Сан Диего - 1

Флотът на САЩ изпрати в морето военни кораби, намиращи се в залива на Сан Диего

Военноморският флот на САЩ изпрати в морето десетина военни кораба с цел да улесни опазването на корабите, които трябва да останат в пристанището, когато тропическата буря Хилари връхлети региона, съобщи ДПА.

ВМС на САЩ досега не са провеждали подобна операция в Сан Диего.

Самолетоносачът „Нимиц“ беше сред първите, които напуснаха залива на Сан Диего в 9:30 ч. сутринта (16:30 ч. по Гринуич). Последваха ги два ескадрените миноносци.

Корабите се насочиха към район северно от архипелага Ченъл.

„За да осигурим безопасността на нашите моряци и кораби, предприемаме всички необходими мерки за намаляване на потенциалните щети по инфраструктурата и корабите на Трети флот, причинени от бурята“, заяви в изявление вицеадмирал Майкъл Бойл, командир на Трети флот на САЩ. „Безопасността остава наш основен приоритет, а пускането на всички способни кораби в морето ни улеснява в управлението на ситуацията на брега“, добави той.

В Сан Диего са разположени над 50 кораба от флота на САЩ, включително три самолетоносача, както и четири атомни подводници.

Военноморските сили на САЩ заявяват, че ще преместят корабите от военноморските бази Сан Диего, Коронадо и Пойнт Лома. Корабите ще останат в морето до отминаване на неблагоприятните метеорологични условия.

 

Източник Fakti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *