ХЪШЪТ СИ ОТИДЕ. МУТРАТА ОСТАНА. „ДА ЖИВЕЙ БЪЛГАРИЯ!” ЛИ? ПРОКЛЕТА ДА Е ТАЯ „БЪЛГАРИЯ”!

ХЪШЪТ СИ ОТИДЕ. МУТРАТА ОСТАНА. „ДА ЖИВЕЙ БЪЛГАРИЯ!” ЛИ? ПРОКЛЕТА ДА Е ТАЯ „БЪЛГАРИЯ”!

Онзи, който остана хъш по дух и никога не изневери на СВОБОДАТА в душата си, тръшна вратата и си отиде. Сашо Морфов. „Аз нямам повече какво да правя в тази държава”.
Другият, който, въпреки платените си индулгенции и архонтства, и въпреки белите скъпи ризи, опасали дебелия му врат, и който остава вътре в себе си мутра, остана. Тук. Като шеф на парламентарната комисия по култура и медии. Слави Бинев. Изживяващ се за „медичите” и „борджиите”, без които Микеланджело щял да бъде „бояджия”.
В „държава”, в която си отиват хъшовете и остават МУТРИТЕ, избрани да управляват, никой вече не може да има правото да крещи „Да живей България!”.
Държава, в която вместо таланта и свободния дух, една плява, наричаща себе си народ, избира мутри и простаци да управляват, е „проклета” държава.
Тук дори и медиите, които би трябвало да са сърцето на свободата, се насират от шубе да споменават вече Сашо Морфов. Но пък пускат по десет дописки на ден за Слави Бинев и Бойко Борисов.
Всичките тези медии са свързани с Пеевски и Борисов. А „борджията” Слави Бинев щял да се „бори” срещу „монопола в медиите”. Да, бе, да. Само дето умряха такива мъже като Георги Илиев, които шамареха без да им мигне окото измекярите.
В тази „държава” управлява и дерибйства ПРОСТОТИЯТА, СТРАХА, ЕСНАФЛЪКА, ИЗМЕКЯРЩИНАТА, КЕЛЕПИРА, ПРЕДАТЕЛСТВОТО, И ОНЯ ОТ БАНКЯ, КОЙТО ДНЕС ДОРИ ИЗРЕЧЕ, ЧЕ ПУТИН ГО БИЛО СТРАХ НЕГО…
На кого ще му пукне за Сашо Морфов?
На продажните журналя, дето сучат кинти хем от Пеевски, хем от Боко?
На простите, дето се разбират се Простия от Банкя?
На лайнарчетата от чалга сборищата, наречени „клубове”?
Хъшът Сашо Морфов си тръгна.
Вместо Мутрата.
Този народ си заслужава ориста.
Да стърчи като кукиш в задните части на света. Ревете сега, налюскани с по пет ракии, под юрганите: „Да живей България!“. И после се изпърдете на воля. Това ви е свободата. На народ, който не е народ, а мърша.Afera.bgКолаж: Иво Ангелов, Свободен човек

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *