Арман Бабикян: Борисов се държи като дете. Дали става дума за нестабилен политик, на този въпрос ми е трудно да отговоря, защото той (въпросът) е по-скоро за психолози, а в някои случаи и за психиатри

Арман Бабикян: Борисов се държи като дете. Дали става дума за нестабилен политик, на този въпрос ми е трудно да отговоря, защото той (въпросът) е по-скоро за психолози, а в някои случаи и за психиатри

На практика Бойко Борисов всеки ден се събужда по различен начин и нацията би трябвало да стои вперена в настроението му. Като изключим, че е малко нахално, това не кореспондира с нормалния начин на управление на една държава.
Подобни резки завои, смени на настроения и мнения са характерни за хора в детска възраст, когато са привлечени от едно или друго явление или играчка. В съвременната политика, а и не само за нея е трудно да се намери негов аналог.
Днес сме свидетели на поредното доказателство, че партия ГЕРБ и нейният лидер се движат изключително от популистки мотиви, свързани единствено и само с лансирането или пък съответно с отричането на пропагандни тези. Тяхното поведение не беше продиктувано от реалната загриженост за бюджета, реалната загриженост за бизнеса, пенсионерите, болниците или който и да било друг проблем в страната. Ако ангажиментът на тази партия, която претендира за най-голяма представителност в следващото НС, наистина е отправен към данъкоплатците или гражданите, никакви пропагандни тези не биха могли да я разколебаят да присъства в пленарната зала и да наложи своите политически виждания.
Ние виждаме нещо изключително трагикомично, когато един човек се появява пред журналисти и казва: ама вие защо сега ме засягате, че аз съм заедно с ДПС, ето затова няма да влизам в парламентарна зала. Това е изключително несериозно и лековато поведение. То напомня за стила, по който страната беше управлявана пред година и половина. Тогава имаше изявления от типа: не ме ядосвайте, защото ще разреша добива на шистов газ. Този тип свръхемоционални и персонални завои по такива сериозни политически казуси показват, че в България би могло да има нестабилност в политиката дори само заради хрумванията на един човек.
Дали Бойко Борисов ще спечели следващите извънредни избори и дали ще управлява, това са въпроси от бъдещето. Както виждате, процесите в България са изключително динамични и никой не може да предвиди какво точно ще се случи – дори социолозите. Нека само си спомним, че преди година и половина никой не е очаквал, че Борисов пак в изблик на изтъняла чувствителност ще си хвърли оставката и ще побегне от властта, а след това ще получи най-много гласове на изборите, но въпреки този добър резултат няма да управлява. Нека не бързаме, времето е пред нас.
Дали става дума за нестабилен политик, на този въпрос ми е трудно да отговоря, защото той (въпросът) е по-скоро за психолози, а в някои случаи и за психиатри. Агенция БГНЕС

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *