Атака с удар по корупцията при социолозите

Атака с удар по корупцията при социолозите

Още на 13 юли 2018 г. председателят на ПГ на ОП и лидер на АТАКА Волен Сидеров поиска да му бъде предоставена информация относно договора на държавната телевизия БНТ с агенция „Алфа рисърч”. На 26 юли 2018 г. той получи категоричен отказ с писмо от тогавашния генерален директор Константин Каменаров. В писмото от БНТ до Сидеров пише, че „искането на информация било допустимо, но по същество неоснователно”.
Напомняме, че БНТ се издържа от данъците на всички българи, а бюджетът на телевизията се гласува от Народното събрание. Въпреки тези факти от държавната медия пазят договорите си с „Алфа рисърч” като свръхсекретна информация.
Сидеров отново ще внесе писмено заявление за предоставяне на достъп до обществена информация относно финансовите отношения на БНТ с манипулативната социологическа агенция. Ако и този път не я получи, Сидеров ще заведе дело срещу БНТ за отказ на информация.
Партия АТАКА и Алфа тв започват разследване за корупцията сред социолозите. Следващата седмица партия АТАКА ще внесе законови поправки, с които да поиска осветляване на имотното и финансовото състояние на всички политолози и социолози у нас.
След като бяха показани на светло апартаменти и тераси на политици, следва наяве да излязат имотите и парите на тези, които манипулират народа всекидневно.
АТАКА ще заведе съдебни искове за търговия с влияние срещу определени социологически агенции.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *