Баща издирва сина си! Социалните и Районият съд на София не изпълняват решение на Върховния Кралски съд на Лондон

Публикуваме ужасяващата история на един български баща, който издирва сина Кристиян Йовчев, 9-годишен. В разказа му по зловещия казус, който бе изпратен до Liberta.bg, подкрепен с официални документи, се твърди, че синът му е отвлечен от майката, с която са разделени. Бащата Красимир Йовчев твърди още, че момченцето иска да живее с него, а също така и че е малтретирано от бившата му съпруга и новия и приятел. Нещо, което предполага и Върховният Кралски съд на Лондон и постановява Кристиян да живее с баща си Красимир. Това решение на Върховния Кралски съд на Лондон е игнорирано от Социалните служби в България, както и от Райония съд на София, които не зачитат задължителните за България Европейските регламенти и решения, като отделно от това ги преурежда в нарушение. Нещо повече, детето споделя пред Социалните служби на България, че е малтретирано от майка си и нения приятел. Съдът в София изобщо не обръща внимание на апела на момчето.
Наложително е отговорните и компетентни органи и институции в България да се намесят, включително Прокуратурата, и грешката да бъде поправена.

Liberta.bg ще изпрати писмото на бащата до Президента на Република България г-н Румен Радев, до Премиера г-н Бойко Борисов и до Главния прокурор г-н Иван Гешев, като медията ни е на разположение, за да предостави всички документи по казуса, с които разполага.

Името на пострадалия баща е Красимир Йовчев и отговаря на тел.: +447947741533; e-mail: chris_kr@yahoo.com.

Обръщаме внимание, че адвокатът на майката на Кристиян е адв. Дишев, който е съпруг на съдия Дишева – член на ВСС.

Ето какво споделя бащата Красимир Йовчев пред нашата медия:

Красимир със сина си Кристиян
„Как българският съд призна самоуправството за законно?

Уважаеми представители на медиите, 

Позволявам си да се обърна към Вас заради поредно възмутително решение на български съд, този път проявявайки геноцид над децата.

Ето накратко историята, в хронологичния ред:

Разведен съм с бившата си съпруга от 2013, като разбираемо и по неписани закони в България, родителските права се присъждат на майката. В това време заминах да живея в Англия, където съм и до днес. В началото на 2019 г., през февруари, детето дойде да живее при мен заради невъзможността на бившата си жена да се грижи за него, като предложението за това беше нейно, а това беше и най-голямото желание на детето ни.

Синът ми живя почети две години при мен, като тя постоянно си променяше решенията за това дали иска, или не да живее с него. Като същевременно тя се прибра да живее в Украйна.

Впоследствие бившата ми съпруга – Марина, която е украинка, заведе дело по хагската конвенция за незаконно задържане на сина ми от мен в Англия, като делото се гледаше във Върховния кралски съд на Лондон.

След задълбочен анализа на факти, доказателства и най-висшия интерес на детето, Върховният Кралски съд на Англия постанови, че синът ми трябва да живее с мен, защото това е неговото желание, защото то се чувства прекрасно с мен, и не на последно място, защото има опасност за неговото психическо и физическо здраве, ако бъде при майка си. Като опасенията на Кралския съд се сбъднаха. В СОЦИАЛНИЯ ДОКЛАД, КОЙТО Е ИГНОРИРАН ОТ Районен съд – София, МАЙКАТА И НЕЙНИЯ ПРИЯТЕЛ БИЯТ ДЕТЕТО!! Още нещо: Райноният съд на София игхорира и решението на Върховния Кралски съд на Лондон.

Тя, разбира се, присъстваше и беше разпитвана над 3 часа в съдебно заседание, където така се оплете в лъжи, че съдията на няколко пъти го отбеляза в съдебното решение.

Обжалва пред АПЕЛАТИВЕН ВЪРХОВЕН СЪД, където жалбата ѝ беше отхвърлена като несъстоятелна поради факта, че съдията е спазил всички европейски закони.  След 3 дни и след като родителските права вече бяха присъдени на мен, тя имаше възможност да идва и да го вижда, за което ѝ позволих.

Но на втори август с фалшив паспорт (оригиналният на детето до ден-днешен е при мен) го извежда за Украйна, а от там му издава украински паспорт, за да се върне в България.
От тогава аз нямам контакт с детето,като информацията какво е направила е изцяло от полицията. Всякакъв контакт е блокиран с мен, а новите социални работници от ДСП Лозенец не виждат проблем в това,и не виждат проблем от това,че тя го малтретира!
Прокуратура по същия начин, затх използването на фалшиви документи е допустимо..

Респективно заведох дело по хагската конвенция за връщане на детето и от тук започва абсурдът, заради който се обръщам към Вас.

Първоначално съвсем логично съдията приема решенията на английския върховен съд, които са задължителни за ЕС, но впоследствие решението е коренно различно от това, което се нарича законност.

Съдията съвсем умишлено забравя за английски съдебни решения и това, че регламентът на Европа е императивен за българското законодателство, дори не ги споменава, а се позовава на решението за развод, което е анулирано от британското решение и няма никаква правна стойност. Игнорирайки англ. Съдебни решения, си позволява да ги преуреди, не знам по кой закон.

С това решение съдът на практика ме обвинява, че съм задържал незаконно детето във Великобритания, но на практика имам разрешение за това от британския върховен съд. Оказва се, че районен съдия е по-ерудиран от върховен съд и дори нещо повече, създава нов Закон за България, легализирайки самоуправството. Самоуправството според него е легално, защото това било волята на майката. Според съдията е напълно законно майката да дойде до Англия, където самият аз разреших да види детето ни и дори да го изведе с фалшив документ. По същата логика всеки гражданин може да вземе закона в свои ръце. Защо тогава са ни нужни съдилищата?

Но и това не е всичко. Дори аз да не съм прав в искането си детето да живее при мен, от сърце желая за него само най-доброто. А в социалният доклад, изготвен от българските власти, се казва, че майката и нейният приятел бият детето. Самото то признава, че му е забранено да има контакт с баща си, а то иска да се върне при мен. Всичко това обаче удобно е пропуснато в съдебното решение, макар че е официален документ и веществено доказателство.

Уважаеми представители на медиите, с дълбока вяра в мисията Ви, моля Ви да проучите как този български съдия обяви ползването на фалшиви документи, самоуправството и нарушаването на решения на по-висш съд за законни. Помогнете на справедливостта да възтържествува и на един български баща и детето му да сбъднат мечтата си да живеят заедно.

Готов съм да дам допълнителна информация, документация и интервюта.

С уважение,

Красимир Йовчев“

Liberta.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *