БЕДНИ МИ, БЕДНИ ПОМОРИЙЦИ! НАЙ-ГОЛЯМОТО НИ НЕЩАСТИЕ НЕ Е ИДИЛ, А СОБСТВЕНАТА НИ ПРОСТОТИЯ, 50 СРЕБЪРНИКА И ПЪЛНИТЕ ГАЩИ СЪС СТРАХ!

БЕДНИ МИ, БЕДНИ ПОМОРИЙЦИ! НАЙ-ГОЛЯМОТО НИ НЕЩАСТИЕ НЕ Е ИДИЛ, А СОБСТВЕНАТА НИ ПРОСТОТИЯ, 50 СРЕБЪРНИКА И ПЪЛНИТЕ ГАЩИ СЪС СТРАХ!

ПРЕОБЛЯКАЛ СЕ ИЛИЯ /ИВАН/, ОГЛЕДАЛ СЕ – ПАК В ТИЯ
Най-после, след четири години скатаване, дочакахме отчет от ГЕРБ-ДПС кмета на Поморие – Иван Алексиев. И то какъв отчет! Но не ви трябва да си губите времето за четене. Ние ще ви светнем, а вие мислете хубаво.
На понеделнишка оперативка, нещастното лице на турската партия кривило в безпомощност лице: „Работете за ГЕРБ, защото загубихме изборите“ – така най-общо звучали обществените нагласи в устата на голия цар. Който, впрочем, според посветени вече киха кинти на калпак и смята, че всичко е за продан./Те, „баничарите“, така смятат, по принцип/. Ако въобще могат да смятат, но да не се заяждаме на дребно /за 50 лева/, а да надникнем в направеното от лицето Иван Алексиев – кмет от ГЕРБ на ДПС…
Една от основните му цели, когато започнал през 2011 г. била, да реформира общинската администрация, за да стане по-ефективна. И днес, 4 г. по-късно, така е реформирана тази администрация, че четирите етажа на сградата на общината се пукат по шевовете, защото се оказват тесни за нея. С цял милион лева повече е набъбнал бюджетът за годишните им заплати. Сами съдете колко е оптимизирана и ефективна. Тук въобще не говорим за роднинското тяло в нея – жената на първия му братовчед, самия втори братовчед, в ролята на зам.-кмет, внучки, стринки, щерки на авери, опитомена уж опозиция и кой ли не. Та чак май и застраховките са при „брокер племенника“. Ах, чичовото! Това ли се нарича перфектна структура?
Подобряване на градската среда било сред напъните на случайника при встъпването му в длъжност. И така я подобри тази среда, че хариза зелените тревни площи на единия собственик, къде парче земя на друг частник, а да не говорим за занемарения център, без капчица вода в екваториалното лято.Екологията също му била сред напъните. Разбирайте /и от фотосите става ясно/, някоя пейчица в съставните селища, зелена оградка, детско кътче, забучена китка, която обаче не е снимана как завяхва в последствие. О, и няколко изпросени грамоти за еко-напъни.Това е всичко. За четири години ! Деца садят дръвчета, асфалт покрива улиците тук и там и няколко палми /на неизвестно какви цени наети под наем/ очакват тропическите маймуни да ги полазят по крайбрежния булевард. Иначе „еко“-то така го тресе, че РИОСВ-Бургас наложи персонална глоба от 3 хил.лв. на кмета на община Поморие Иван Алексиев за нерегламентирано изхвърляне на боклук.
Когато обаче стане въпрос за култура, положението се оказва неспасяемо. Цитираме: „Освен традиционните за града празници и чествания, се утвърдиха и НОВИ КУЛТУРНИ МЕРОПРИЯТИЯ като:
Освобождението на град Поморие – 07. 02
Почитане паметта на Левски /а собственото име?/ – 19.02Деня /т, защото е подлог, глупако/на Ботев – 02.06Никулден – ден на моряка и рибаря /а на банкера?/“.
Това, уважаеми, е новата култура, изписана с главни букви /виж по-горе/! Ни повече, ни по-малко. Но нека допълним и още една щриха -тази за Мотополигона. Да, електронният редактор го маркира с червено, не се пише с главна буква, но нали тук става дума за брашна и мекици, къде ти отбиране от правопис.Бедни ми, бедни поморийци! Най-голямото ни нещастие не е ИДИЛ, а собствената ни простотия! Тази, която срещу 50 сребърника и пълни гащи със страх, ще обрече цяла община на последващ разпад и кражби. За жалките крадени левчета, ще натресем на децата си бандюгите, които пишат с главна буква „мотополигон“, а не изписват собственото име на Васил Левски.
Не, не е от страх от Апостола това. На тях им пука само от Буреносеца, дали ще ги остави в сектата да продължат с кражбите. Вие сте били община Поморие – кълне се лицето алексиево. Наистина покажете, че освен лице, имате и сопи и прогонете тази паплач.
Завинаги. Не може да не може.
ZADKULISITE.COM

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *