БОРИСОВ – БАЛКАНСКИЯТ ПАБЛО ЕСКОБАР

БОРИСОВ – БАЛКАНСКИЯТ ПАБЛО ЕСКОБАР

През 2010 година при познатите ни канали от Боливия през Сингапур, България и към Италия е заловен е разговор на българския гражданин Владимир Христов с Митко Каратиста. Христов е свързан с кръга “Вега”, чието седалище е хотел “Вега” до Студентски град в София. Веднага започват да го разработват ГДБОП, но информацията стига до тогавашния вътрешен министър Цветанов и две седмици преди да се стигне до реализацията, да се залови пратката и човека, Валентин Христов изчезва, а Цветанов спира разработката. Магистралите правят път на наркокартела, който като мощен октопод прокарва пипалата си през Турция към България. Борбата за спечелване на властта вече изглежда далеч не толкова маловажна. Напротив, тя е основното оръжие в помощ на бизнеса наркоканали за милиарди.В редакцията на АФЕРА се получи материал за нарко-връзки, свързани с Бойко Борисов. Публикуваме го едно към едно:
„БОРИСОВ – БАЛКАНСКИЯТ ПАБЛО ЕСКОБАР
Страхът на Борисов, че съвсем скоро ще стане ясно кое е истинското му лице, взема превес с всеки изминал ден. Докато беше на власт, той на практика премахна основната функция на парламента за контрол над изпълнителната власт. Този ярък антидемократичен акт не просто противоречи на българската Конституция и европейските практики, но и превръща България в държава с еднолична власт. Отказът на Борисов да отговаря на въпросите, свързани с наркоканалите всъщност дава отговор на много въпроси, свързани с миналото му на репресивен деятел в СИК и специален агент в българския ъндърграунд.
Има редица факти, доказващи съпричастност на ключови фигури от ГЕРБ, свързани с изграждането на т.нар. балканска наркоос и новите бази за наркопроизводство и трафик през България.
Да си припомним и случаят с Боевски. Наркотрафикантът Гълъбин Боевски е върнат в България след упорит натиск от страна Бойко Борисов. Експремиерът е използвал всички лостове на дипломацията и личните си контакти, за да помогне на именития щангист, който беше заловен в Бразилия с 9 кг кокаин в куфара си.
Борисов на няколко пъти получил недвусмислени сигнали от близки на арестувания, които му казали, че Боевски е готов да разкрие връзките на висши партийни функционери от ГЕРБ с наркоканалите.
Олимпийският шампион щял да играе ва банк и да проговори за бившия вътрешен министър Цветан Цветанов, за разследвания шеф на ГДБОП Станимир Флоров, както и за връзките им със световните наркокартели.
Интересен факт е, че не кой да е, а именно Ердоган е в тесни връзки с Борисов в подземния свят. Премиерът на България, останал в историята като човека с магистралите, всъщност е преследвал далеч друга цел: трасетата Тракия, Марица, Люлин към Калотина са част от уговорка между Борисов и Ердоган за ускоряване трафика на наркоканалите през България.
Българските партии и турската държава са в съдружие за преноса на дрога от десетилетия. Турция, като част от НАТО, е покровителствана от Запада за това. Връзките на Бойко с ДЕА и ЦРУ (“нашите северноатлантически партньори”) пък осигуряват гръб тук.
Бойко е не просто кокаинов крал, той е недосегаем, осигурил си е гръб на всички нива.
Борбата му за власт е не какво да е, а борба за каналите за дрога – по стар мутренски обичай.
Пристанище Росенец, според вътрешни източници, е руска територия на българска земя. От там се изнасят пари и се внася дрога.
Каналите от преди 1989 г. на бащата на Фатик се наследяват от БСП. Те продуцират групировките от 90-те години, тоест създаването на личността Бойко Борисов. От там идва уговорката му с БСП за експлоатацията и комисионните. Впоследствие той слага ръка на всичко. След това като се започне от 2001 година и до 2003-та година, пътят на наркотиците е следният: от Боливия минават през Сингапур и се насочват към Европа.
През 2004 -2005 г. парите от мръсните сделки са отивали в ГЕРБ и част от БСП.
Използвана е помощта на турския гражданин Ибрахим Казак, който е прекарвал наркотика чрез “турско карго” покрай закупени стоки като бельо, кожени дрехи и др. подобни.
Плащали са на митничарите да пуснат контрабандните стоки, и са прекарвали покрай това и хероина.
През 2010 година при познатите ни канали от Боливия през Сингапур, България и към Италия е заловен е разговор на българския гражданин Владимир Христов с Митко Каратиста.
Христов е свързан с кръга “Вега”, чието седалище е хотел “Вега” до Студентски град в София. Веднага започват да го разработват ГДБОП, но информацията стига до тогавашния вътрешен министър Цветанов и две седмици преди да се стигне до реализацията, да се залови пратката и човека, Валентин Христов изчезва, а Цветанов спира разработката.
Да се върнем отново на връзката между Ердоган и Борисов. Фирмите-строители на магистралите са на следващо ниво.
Строежът на магистрали по времето на ГЕРБ, метрото в София и още няколко инфраструктурни проекта, са изпълнявани от турски фирми. Тайното финансиране е свързано с Борисов и Ердоган. Пари от България се текли към фондацията „Тюркжив“, която се управлява от сина на турския премиер Реджеп Ердоган. Припомняме ви, че миналата година Турция беше разтресена от сериозен корупционен скандал, в дъното на който бяха Ердоган и сина му. Изтекоха записи на Реджеп Ердоган със сина му Билял, в които той му казва как бързо да се отърве от „ония 30 млн. евро“.
Каква е българската следа във фондацията за образование, където член на Управителния съвет е Билял Ердоган? Въпросната фондация е получила 99 млн. евро дарения от чужбина и само 14 млн. от Турция. През периода 2008 – 2012 г. по-голямата част от даренията тръгват от София, минават през офшорно дружество и след това се вливат във фондацията.
Може би ви се струва изненадващо, но се оказва, че същата фирма е използвана и за разплащания между България и турски фирми, забележете, които са строили магистрали като инвеститори и подизпълнители.
Дълбоката дружба между Борисов и Ердоган датира далеч преди това, още когато са разпределяни каналите на дрога. Още през 2008 г., когато Бойко Борисов е кмет на София, турската фирма „Доуш Иншаат“ печели обществената поръчка за строеж на втория лъч на метрот. Цената по документи е 330 милиона. Фирмата е много голяма и печели поръчки и в Турция. Смятана е за близка до семейството на Ердоган.
Истинското приятелство между Борисов и Ердоган обаче лъсва покрай строежа на магистрала „Люлин“. Днес тя се руши, защото е строена некачествено.
Турският консорциум между двете фирми „Мапа“ и „Дженгиз“ (от кръга около фамилията на Ердоган, финансират предизборните му кампании) започва работа по магистралата по време на Тройната коалиция. Заради проблеми турците искат още пари. Борисов разрешава проблема: отпуска 48 млн. лева от бюджета за довършване на магистралата, която вече е глътнала 137 млн. лв.
Така магистралите правят път на наркокартела, който като мощен октопод прокарва пипалата си през Турция към България. Борбата за спечелване на властта вече изглежда далеч не толкова маловажна. Напротив, тя е основното оръжие в помощ на бизнеса наркоканали за милиарди.
Затова Борисов трябва да спечели на изборите на всяка цена, по всякакъв начин, с всички позволени и непозволени средства. Залогът е огромен!”.Afera.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *