Вместо осъден, генерал А. Ангелов стана съветник на премиера Борисов?!

Вместо осъден, генерал А. Ангелов стана съветник на премиера Борисов?!

Управление с такива хора е смехотворно и няма да е задълго!
Научихме, че премиерът Бойко Борисов си е взел за съветници двама от бившите си министри – генерал Аню Ангелов и Тотю Младенов.
Цяла България настръхна когато се скъса язовирна стена и заля село Бисер. 11 ковчега изпрати селото, къщите все още не стават за живот. След дълга преписка и шикалкавене в издирване на собственика на язовира, най-накрая стана ясно, че това е Министерство на отбраната. Т. е. подопечното на Аню Ангелов. И това министерство с министъра си е трябвало да провери язовирната стена, за да не се случи трагедията! Военните от министерството, оглавявано от Аню Ангелов се втурнаха да твърдят, че военните хем са собственик на злополучния язовир, хем той не им бил предоставен за стопанисване и ползване!
На 31 март сайтът news.bg написа за стар документ от 90-те години, открит в архивите на община Харманли, с който военното министерство отказва на земеделци от района да обработват земите покрай язовира, сложил точка на спора чий е язовирът.„Моите прогнози са, че най-вероятно Министерство на отбраната би трябвало да отговаря за тази част от язовира, тъй като се касае за един военен обект, който е ползван като полигон и частта на язовира, която се е скъсала попада в този участък“, каза Дарина Славова, прокурор в окръжна прокуратура Хасково, цитирана от Радио Стара Загора.
[b„За какво й е на армията язовир за напояване – да си държи там подводниците ли?” – с този въпрос премиерът Бойко Борисов коментира пред БНТ разгорелия се спор чия собственост е язовир „Иваново“[/b], който заля с. Бисер и причини смърт на 11 души.
Премиерът заплаши със соломоновско решение, за да се изясни чия собственост е язовирът убиец в Иваново. „Като отида да ги бутна тези язовири, ще разберем на кого са – който първи изписка, негов е“, отсече Бойко Борисов.
По традиция нито Ангелов беше подведен под отговорност, нито който и да било – трагедия и удавени има – виновни – не. Аню Ангелов остана недосегаем заради късната му любов към Щатите. Това е българската действителност, уви.
Аню Ангелов се прочу и с взривовете по време на неговия мандат, избухнаха взривове в склад за унищожаване на боеприпаси – загинаха трима, хората останаха изтръпнали дни след експлозиите! Напукани къщи, стрес, неизвестност – всичко най-рисково се стовари на главите на живеещите до мястото на взривовете – Ангелов остана недосегаем.
В хода на скандала с взривовете стана ясно, че едно министерство дава разрешенията, друго контролира обектите. Другото, т. е. Контрольорът се оказа, че е МВР – т. е. виновни няма да има.
За да излязат от конфузната ситуация от МВР съобщиха, че започват проверки на всички фирми, които се занимават с оръжие и боеприпаси.
Трима мъртви извоюваха проверки за нередности, що се отнася до осиротелите им семейства, те даже не можаха да ги намерят и идентифицират!„Властите не носят отговорност за гръмналите складове за боеприпаси край Сливен, обяви министърът на отбраната Аню Ангелов, чието ведомство бе сключило договора с „Берета Трейдинг“ за утилизация на боеприпаси, но контролът се е осъществявал от сектор КОС на МВР.
103 ракети въздух-земя бяха заловени в микробус! Ракетите, дълги около половин метър, били пренасяни в сандъци, превозвани от две цивилни лица, които задържаха за 24 часа.
Съобщено, че ракетите са откраднати. Заместник окръжният военен прокурор на Сливен полк. Христо Тинев каза, че следствието ще изяснява произхода на т.нар. неуправляеми ракетни снаряди, които се изстрелват от въздуха, откъде са придобити или откраднати.
По-късно двама души от Авиобаза „Безмер“ бяха задържани заради инцидента с откраднатите снаряди.
Тежки наказания за заловените да пренасят ракетите земя – въздух поиска премиерът Бойко Борисов.“Тези 100 и колко ракети, които заловиха колегите от МВР – това е такова безразсъдство вече. И се надявам, сега, военна Прокуратура, да повдигне обвинения и в края на краищата – тези хора да получат тежки наказания“, каза Борисов пред журналисти. – 100 и няколко ракети – това са близо тон тротилов еквивалент и то – от най-мощните. Този бус, ако случайно претърпи авария, катастрофа по време на движение по магистралата, не дай Боже, с автобус камион, ТИР или еди какво си, просто ще стане кратер и ще изгинат много хора. Това е не само престъпление, това е безразсъдно престъпление. И те трябва да отидат сега, още повече, че са и военнослужещи, много години в затвора – за превенция, да внимават какво правят, категоричен бе министър-председателят.
Циркът с ракетите продължи когато се обади директорът на оръжейният завод в Сопот…
Оказа се, че ракетите „въздух-земя“, превозвани от двама военни и задържани по подозрения за незаконна сделка, е трябвало да бъдат транспортирани до Вазовските машиностроителни заводи. Ракетите са били за изпитания в поделението „Безмер“ и е трябвало да бъдат върнати обратно във ВМЗ. Това заяви по Българско национална радио директорът на оръжейния завод Иван Стоенчев. Той увери, че за наличното оръжие в камиона има документи.
И това е същият генерал Аню Ангелов, който криеше от биографията си, че е завършил Военна академия и Генералщабна академия в Москва, Съветски съюз. Не е никаква тайна, че много от чуждите курсанти в академията автоматично ставали агенти на Главното разузнавателно управление /ГРУ/. Така твърди избягалият на Запад съветски военен разузнавач Виктор Суворов, който още се крие във Великобритания. Смешно и жалко бе, в сайта на Министерство на отбраната, Аню Ангелов дда запише, че е завършил Генералщабна академия в Русия?! Та 1989-90 година все още имаше Съветски съюз, а не Русия?
Същият Аню Ангелов, който днес е назначен за съветник на Бойко Борисов казваше: „Покупката на боен изтребител ще е по-скоро с политическо решение, отколкото с конкурс“?!
Като полковник Аню Ангелов е бил делегат на 14-ия извънреден конгрес на БКП, проведен в НДК на 1 и 2 февруари 1990 г. – след падането на Тодор Живков.
И този съратник, съпартиец от БКП днес отново сяда до бившия член на БКП, днешен премиер, Бойко Борисов?!
Май ще се окаже права Мая Манолова, че пак ни управлява БКП. А БКП, т. е. Политбюро на ЦК на БКП даваше заповедите на Държавна сигурност, която му бе подчинена. Така че ако са тръгнали да правят лустрация хората от ГЕРБ и Реформаторския блок, то нека започнат с БКП.
И тогава кой ще остане в управлението на държавата, в президентството?
За другия съветник Тотю Младенов – няма да коментирам, но той мълча, когато Симеон Дянков погази Конституцията и законите и замрази пенсиите вместо да ги индексира. Младенов мълча, когато Дянков вземаше парите от продадени предприятия и не ги внасяше в Пенсионния фонд.
За какво бяха тези избори и приказките, че на втория си мандат ГЕРБ имали европейско поведение? Европейско, ама със съветско-комунистически привкус…Люба Маноловаwww.lubamanolova.info

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *