Волен Сидеров: Битката за България минава през битката за Европейския парламент

Волен Сидеров: Битката за България минава през битката за Европейския парламент

Лидерът на „Атака” би се кандидатирал за водач на листата за евроизборите, след уточняване на формата, в който ще се явят „Обединени патриоти“ на тях
Вицепремиери и полицаи ходят по Слънчев бряг да спират силната музика, а в Гълъбово опит да вземат уредбата, завършва с покушение над полицаите. Това заяви пред ПИК TV лидерът на „Атака” и председател на ПГ на „Обединени патриоти“ Волен Сидеров по повод поредното нападение над униформени от страна на цигани.
Според Сидеров това е следствие на джендър политиката и влиянието на Сорос, чиято идеология е влязла във всички правителствени и политически среди.
„Точно неговата идеология беше тази – една група от обществото да бъде толерирана, да не се съобщава от какъв произход е извършителят и това беше забранено на МВР”, каза Сидеров по отношение на т.нар. битови престъпления.
За изборите за Европейския парламент, коалицията и бъдещето на Европа
Основен акцент в разговора Волен Сидеров постави върху кандидатурата на „Атака” за Алианса на европейските консерватори и реформисти.
Според него това, което в Европа се възражда, се казва консерватизъм. Сидеров смята, че половината българи споделят тази идеология, без да се използва термина „консерватори”.
Лидерът на „Атака” заяви за сътрудничеството си с Николай Бареков и за това че техните формации имат обща идеология. „Заслужено внимание към партия, която е родила и другите, като НФСБ, помните, че Валери Симеонов беше кандидат от „Атака“ за кмет на Бургас“, заяви Сидеров. Това, обаче, не би трябвало да се тълкува като разбиване на патриотичната коалиция, увери категорично той.
Сидеров допълни, че би искал тримата патриотични лидери – той, Каракачанов и Симеонов, да се явят заедно на евроизборите. От ВМРО вече има положителен отговор, но очаква такъв от Валери Симеонов, който поискал време.
Председателят на ПГ на Обединените патриоти заяви, че социологическите проучвания дават много добри резултати за евроизборите – 17%, ако се явят във формата, в който са в момента. Според Сидеров в такъв формат патроитите имат възможност да вкарат трима депутати.
Волен Сидеров съобщи, че коалицията е отворена и към привличането на граждански организации и интелектуалци с патриотични възгледи. И още веднъж повтори, че бъдещето на Европа е в консерватизма и идва битка за България, която минава през Европа.
„Затова сега трябва да се преборим за силите в ЕП – един конгломерат от патриотични партии”, каза Сидеров и даде за пример Тръмп, който неотдавна призова: Стига толкова глобализъм, нека насърчим патриотизма!
Срещата при премиера Бойко Борисов заедно с Николай Бареков Сидеров определи като много ползотворна. Обсъждали са направеното от България за границите, за това как е стабилизирана икономиката.
За случай с убитата Виктория Маринова Сидеров заяви, че истерията е започнала от българските медии. „Радвам се, че Борисов израсна до там и това е първият премиер, който ясно каза „не правете така“, когато е засегнат българския интерес“, заяви Сидеров по повод посещението на посланиците при премиера.
За разногласията между Сидеров и Симеонов, лидерът на „Атака” заяви, че Борисов вижда, че сблъсъците не са махленски спор, а принципни въпроси. „Опитвал съм се да посочвам, когато се минават някакви граници. Борисов се опитваше да поддържа баланс“.
Сидеров разказа откровено как в критични ситуации Борисов начертавал какво ще се случи, ако се разпадне коалицията и накъде отива държавата. „Става въпрос за отговорност. Когато си се хванал в едно управление да оставиш нещо, да не бъде провал. Тогава решихме да си оправяме нашите отношения“, сподели Волен Сидеров.
На въпрос защо има разногласия между Валери Симеонов и Волен Сидеров, лидерът на „Атака“ заяви, че става дума за въпрос на доверие за политическите способности и посочи банален пример за раздор в Малката коалиция: „Симеонов в един момент искаше уволнението на пиарката на ВМРО, защото лансирала нейните хора по медиите. Това може да са битовизми, но създават напрежение”
Още не се е стигнало до редене на листата за евроизборите. „Ако се включа в тази листа, мисля че трябва да бъда водачът там. Бареков ми отстъпи това право, с Джамбазки не съм говорил.
Сидеров напомни, че от 2005 г . е в контакти с Алианса на консерваторите. Според него нещата в Европа в момента са много динамични и вижда момент за реализация на идеите си. „Имам контакти в Алианса, ние сме позната партия там. Европа ще бъде друга и тук ще има силна битка. Кой друг може да я води, освен капитана?“, заяви Сидеров. С това той даде ясна заявка за участие в евроизборите и уточни, че то няма да е фиктивно – т.е. да отстъпи мястото си на следващия в листата да влезе в ЕП. Но пак уточни, че първо трябва да се определи форматът на участие между трите патриотични партии.
По повод напускането на Светлозар Лазаров от редиците на „Атака” Сидеров заяви, че конфликт няма. „Все още няма главен секретар на МВР, като това главно зависи от президента и да бъде подписан указ. Аз мисля, че Лазаров е един от добрите кандидати за поста. Какво пречи ние пък да се заемем с МВР? Младен Маринов е добър професионалист, не става дума за неговите качества, а за цялата система: Цигани нападнат полицаи с брадви. Не е въпрос до оставката на министъра, а за промяна вътре в системата, а присъствието на Лазаров би променило това“, заяви Сидеров и допълни, че не е обсъждал с Борисов темата за кандидатурата на Лазаров заради несъстоялия се коалиционен съвет. Заключи обаче, че Лазаров е този, който трябва да реши.
По повод черния ПР от изминалата седмица срещу него, Сидеров заяви, че това се случва, защото още не могат да приемат, че е направил десант в политиката и защото бил изненадващо явление. „Едно момченце от БНР беше изпратено с въпроса „Вие ходили ли сте скоро на психиатър?“. Тенденцията е винаги да изпращат някой, който да те изнерви и понеже са го нацелили като линия, винаги го използват“.
По този повод Сидеров даде за пример и така наречените „майдани“, когато Народното събрание беше обградено: „Хора в нетрезво състояние, хвърлят някакви неща по нас, полицаите стоят с гръб към тях и гледат към мен. Толкова бяха нагли, че трябваше да си отбранявам централата. Затова, когато и аз им се опълчих, станах лош“, каза Сидеров.
Помолен да коментира нарязаните документи на „ДжиПи Груп”, убийството на Виктория и „Господарите на ефира“ с бутафорния побой, Сидеров обобщи всичко с думата „повърхностност“.
„Къде са разследванията на разследващата журналистка, тя няма такива, когато сложиш това определение, ти правиш внушение с цел да привлечеш внимание. В случая категорично няма такова нещо, убийството е зверско и няма никакво оправдание”
За случая на „Господари на ефира“ си спомням, че Борисов се обади от Ню Йорк, дори имаше задържани хора. Остана въпросът колко такива случаи има в това предаване, попита Сидеров.
„Виждали сме по вестниците снимките на именията на хората от това предаване. Възмущават се, когато аз ходя по курорти, а в това време продуцентите станаха мултимилионери. Никой не пита как. Уволнили репортера и предаването си продължава все едно нищо не е станало. В другата телевизия един водещ (бел.ред. Слави Трифонов) също преекспонира. Какво като го осъдих за лъжа и клевета? Той продължава, все едно нищо не се е случило и продължава да наставлява хората и да дава морални оценки, щял с партия да помете всичко. Но това не е като да ходиш с гавази и да говориш с думите на сценаристи”, каза Сидеров по отношение водещия Слави Трифонов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *