ЕКСЛУЗИВНО! СКАНДАЛНИ ВРЪЗКИ НА ШЕФА НА ОД-МВР – ХАСКОВО. ЦВЕТЛИН ЙОВЧЕВ ДА ОТГОВОРИ ЗАЩО Е ПОКРИВАЛ КОНТРАБАНДНАТА СХЕМА НА ЗАДЪРЖАНИЯ ПО СИГНАЛ НА DEA МИТНИЧЕСКИ ШЕФ!

ЕКСЛУЗИВНО! СКАНДАЛНИ ВРЪЗКИ НА ШЕФА НА ОД-МВР – ХАСКОВО. ЦВЕТЛИН ЙОВЧЕВ ДА ОТГОВОРИ ЗАЩО Е ПОКРИВАЛ КОНТРАБАНДНАТА СХЕМА НА ЗАДЪРЖАНИЯ ПО СИГНАЛ НА DEA МИТНИЧЕСКИ ШЕФ!

В редакцията на АФЕРА се получи сигнал относно задържания митнически шеф Георги Георгиев, за който писа АФЕРА, че е в пряка връзка с шефа на ОД на МВР – Хасково. Публикуваме дословно и очакваме отговора на вътрешния министър Цветлин Йовчев:
„Госпожо Томова,във връзка с последната публикация относно задържания началник на Митница Свиленград и участието на новия Директор на ОД на МВР Хасково в схемата за контрабанда, мога да Ви подскажа следното:
Този нов Директор се казва Ангел Цанков Ганчев и който го познава знае, че това е един крадец и интригант с много мръсен и подъл характер, с престъпно съзнание и наклонности. Сигурен съм, че сам се е предложил /подложил за участие в престъпната схема и е платил голяма сума за назначаването си като Директор. Сигурен съм, също така, в извършваните от него престъпления като например създаването на ударен отряд от служители на криминална полиция Харманли /където работеше преди като началник/, които да работят за собствена сметка изнудвайки и прикривайки престъпления, основно свързани с контрабанда на акцизни стоки и проституция.
За престъпленията му няма смисъл да пиша, тъй като не мога да ги докажа, но има интересни факти, които можете публично да изнесете като ги поставите като въпроси на Министъра на МВР и които факти трудно могат да се опровергаят.
Много интересно би било да зададете на министъра на вътрешните работи как е назначил на такова место човек, който:
– като зам.директор на ОД на МВР пътуваше безплатно от гр.Харманли до гр.Хасково всеки ден преди да се установи в гр.Хасково с автомобила на един от собствениците на фабрика “Българско сирене”. Фабриката беше уличена в източване на 24 671 кг сирене и 10 000 кг кашкавал от Държавния резерв и то по времето, когато Цанков прекарваше голяма част от работното си време във тази фабрика. Това са известни на всеки служител на ОД на МВР-Хасково факти и няма как да бъдат опровергани.
– друг интересен въпрос, който можете да зададате на министърчето е с каква сума дъщерята на Цанков – Миглена Ангелова Цанкова, ЕГН 9207….. участва в дейността на “СЪНВИЖЪН”АД, ЕИК 201448108, което е инвестирало големи суми във фотоволтаичен парк. Това не е записаната в търговския регистър сума от 5000 лева като участие в капитала на дружеството, а друга, доста по-голяма, която няма как 20 годишно дете да притежава. Информацията за участието е публична и налична в Търговския регистър, а акционери са отново приятелите на Цанков от “Българско сирене” и други. Сигурно ще излязат и други участия на Цанков, в които чрез подставени лица изпира парите си от службата на закона.
– интересен факт от служебната биография на пазителя на закона Цанков е и по какъв начин избегна лишаването му от допуск до секретна информация по времето когато беше заместник-директор за нерегламентирана или иначе казано престъпна дейност по времето на предходното правителство.
– Интересно би било също така да проверите по какъв начин е получена дипломата му за висше образование от Варненския университет, за която съм сигурен че е купена и което може би е накарало вътрешния министър да го назначи, назначавайки сродна душа.
Обръщам се към вас, тъй като виждам, че имате интерес към проблемите с престъпноста във Варна.
Същите проблеми като във Варна обаче ги има и в Хасково. Общите проблеми на двата града са наличието на граница, митница, а оттам и на канали за нелегално пренасяне на каквото и да било и свързаното с това по-високо ниво на престъпността. Има ли канали – има и държавни служители, които се поставят от всяка нова власт за контролирането им.
Съд, прокуратура, полиция са в голямата си част и основно чрез ръководствата им, поставени в услуга на големия престъпен бизнес.
Не желая да разкивам самоличността си.”Afera.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *